Бойко Борисов: БФС носи вината за протеста

Бойко Борисов,

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира размириците при протеста срещу ръководството на БФС миналата седмица. Той е категоричен, че основната вина е на футболната централа.

„Основната вина е на БФС, една седмица разигравали хората – София, Пловдив, Кърджали, пак София и в един момент полицията нямала нито времето, нито плановете да се подготви за едно такова предварително знаещо се как ще завърши събитие“, заяви бившият премиер.

„Винаги съм бил „за“ истината и след като в обществото има няколко мнения и виновни страни, най-добре е тази анкетна комисия да се създаде. Гласувах за ген. Атанасов да я оглави, нека да разгледат тези факти и обстоятелства“, коментира Бойко Борисов в парламента, относно създалата се временна комисия, която ще разглежда полицейското насилие от протестите.

„Вярна е и другата теза, че ние не сме разследващ орган и тези комисии повече са говорилни, но мисля, че обществото има нужда да разбере повече кой, защо и как разреши на агитки да провеждат мирен процес. Това не може да бъде“, добави още той.

„Полицаите трябва да разберат веднъж завинаги, защото надали имат началник, който им казва да се държат по този начин затова те са с специална подготовка, за да прилагат допустима сила при задържане на лица, и паднал човек не се рита. Това е основен закон дори и в спорта“, категоричен бе Борисов.

Автор: „ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ