Денков: На протеста е имало провокатори

Мач на надеждата, Министър Николай Денков

Министър-председателят на България Николай Денков отново коментира случилото се на протеста срещу БФС на 16-ти ноември. Той сподели, че „огромно количество от протестиращите използва възможността да протестира“, но добави, че е имало провокатори, които са предизвикали полицията.

„Огромното количество, преобладаващото количество, от протестиращите, използва възможността да протестира. Но сред тях имаше провокатори, които предизвикаха полицията и имат огромна вина за това, което се случи. Тези провокатори трябва да бъдат издирвани, разследвани и където е необходимо – осъдени“, каза Денков.

„В тези сигнали ясно да е указано кое от лицата, което ги е предизвикало от протестиращите, има определена вина, как е установена тя и какво наказание се очаква да получи. И от друга страна, по всички сигнали, свързани с насилие на полицаите – искам яснота кои са участвалите полицаи, как са разследвани, какъв е резултатът и превишилите правомощията си значително трябва да бъдат уволнени от службите, тъй като нямат място в МВР“, сподели министър-председателят.

„Не можем да очакваме от журналистите да ходят с каски на протестите. Това не е бойна зона, а трябва да са мирни протести. Затова е важно да се дефинирана ясна стратегия и план за превенция на полицейското насилие над граждани и журналисти, както и стратегия за защита на журналистите на терен“.

„За да гарантираме правата на гражданите за достъп до информация, първо трябва да гарантираме сигурността и правата на медиите, които отразяват такива събития“, добави Денков.

Автор: „ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ