Славия разби Янтра за Купата и чака ЦСКА

IMG_2341

Славия победи Янтра Габрово с 4:1 като гост в 1/16-финален мач от Sesame Купа на България, с което си уреди мач с ЦСКА на 5 декември. Двубоят ще е на стадион „Александър Шаламанов“ в „Овча купел“. „Ковачите“ се опълчиха на „белите“, но гостите от София се възползваха от грешки на вратаря Християн Василев за първия и втория гол. За Славия бяха точни Галин Иванов, Владимир Николов, Денислав Александров и Мартин Сораков. Попадението за Янтра бе дело на Ивайло Михайлов.

В 5-ата минута Галин Иванов стреля от пряк свободен удар от около 20 метра към горния ляв ъгъл, Християн Василев не се намеси добре и топката влезе в мрежата му – 0:1.

В 18-ата минута феновете на Янтра започнаха традиционните скандирания „Оставка!“, насочени към ръководството на Българския футболен съюз, а привържениците на Славия ги аплодираха. Малко след това агитката на „белите“ изпя „Вън Перуката от БФС“.

Янтра Габрово стигна до изравнителен гол в 21-ата минута. След центриране от статично положение се стигна до разбъркване в наказателното поле на Славия, защитата на „белите“ не се намеси добре и топката падна в краката на Ивайло Михайлов, който нанесе удар от движение от границата на наказателното поле, който рикошира и влетя в мрежата на Светослав Вуцов – 1:1.

В 25-ата минута силно изритана топка разцепи отбрана на Славия, Виктор Генев изпусна Даниел Младенов, който се оказа очи в очи с Вуцов, вратарят не излезе добре и за миг се размина с топката, но успя бързо да реагира, за да поправи неточността си и да изчисти.

Секунди по-късно дълъг пас отново се оказа непосилен за защитата на гостите, но Вуцов излезе отлично и изчисти преди Дани Младенов да стигне до топката.

Славия стигна до второ попадение в 32-ата минута след поредната груба грешка на Християн Василев, който не се намеси добре при удар на Емил Мартинов, а Владимир Николов не пропусна да вкара при добавката от близка дистанция на празна врата за 2:1 в полза на „белите“.

В 35-ата минута Тони Иванов получи извеждащ пас отдясно в наказателното поле на Славия и стреля от малък ъгъл, но от външната страна на мрежата на Светослав Вуцов.

Седем минути по-късно след центриране от корнер Владимир Николов засече с десния крак, насочвайки топката към левия ъгъл, но Християн Василев изби, а малко след това се справи без проблеми с лек удар на Емил Мартинов.

В последната минута от редовното време на първата част Георги Гинчев показа жълт картон на Велислав Вуцов, който оспорваше почти всички негови решения от началото на срещата.

Янтра започна силно втората част. Още в 47-ата минута Тони Иванов нахлу отляво в наказателното поле и пробва диагонален удар, който премина на сантиметри встрани от левия страничен стълб на вратата на Светослав Вуцов.

В 51-ата минута Емил Мартинов засече с глава центриране отдясно, но Християн Василев изчисти в корнер, с който отбраната на Янтра се справи.

Десет минути по-късно Ивайло Михайлов пробва късмета си от далечна дистанция, но ударът му бе спасен от Светослав Вуцов без особени трудности.

В 66-ата минута Славия организира добра атака, при която Галин Иванов изведе Владимир Николов в наказателното поле, той намери Тони Тасев, чийто удар премина високо над вратата на Янтра.

Славия поведе с 3:1 в 67-ата минута. Денислав Александров бе изпуснат от защитата на „ковачите“ и с едно докосване засече в близкия десен ъгъл на вратата на Християн Василев.

В 79-ата минута Венцислав Керчев стреля след разбъркване в наказателното поле на Янтра при ъглов удар, но след рикошет се стигна до нов корнер, от който изчистена топка падна на волето на Галин Иванов, но шутът му в 80-ата минута премина покрай вратата.

Три минути по-късно Денислав Александров проби необезспокоявано по лявото крило, навлезе навътре и от границата на наказателното поле стреля в ръцете на Християн Василев.

В 85-ата минута Петър Казаков навлезе в наказателното поле на Славия, но от малък ъгъл стреля слабо в ръцете на Вуцов.

Минута по-късно гостите организираха бърза контраатака, Мартин Сораков изведе Кристиян Добрев очи в очи с Християн Василев, но вратарят се справи.

Емил Стоев получи топката в наказателното поле на Янтра и намери Мартин Сораков, който от близка дистанция не сгреши за 1:4 в 87-ата минута.

Така Славия се класира за осминафиналите на Sesame Купа на България.

Автор: „ДСпорт“
Снимка: Официална „Фейсбук“ страница на Славия


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ