Ботев Пловдив ще може да ползва пълния капацитет на “Колежа”. Стадионът светва на 100% до края на годината

7 Dni Sport23.11.2023
Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив, Стадион "Христо Ботев"

Ботев Пд ще може да ползва пълния капацитет на стадион „Христо Ботев” в предстоящите домакински мачове с Пирин в събота и с Хебър на 10 декември. Представители на община Пловдив са направили оглед на съоръжението, след което изпълнителят на строителството ДЗЗД Колежа в лицето на Илиян Филипов е входирал становище, че всички строителни дейности са изцяло съобразени с домакинските мачове и са взети мерки за обезопасяване, с което се гарантира сигурността на феновете на южната и северната трибуни.

Документът ще бъде подписан от кмета на града Костадин Димитров и така Ботев ще може да пусне билети за всички трибуни.

Филипов каза също: „Започнахме работа по монтирането на осветлението по Южната трибуна на стадион „Христо Ботев” в Пловдив.” Филипов поясни, че последните 64 прожектора ще бъдат поставени до 20 декември.

„Колежа ще посрещне с осветление 2024-та, което отговаря напълно на изискванията на УЕФА за четвърта категория, а това ще позволи на него да се играят официални международни мачове и да бъдат предавани пряко по телевизиите”, каза бизнесменът. Той поясни, че строителните дейности на стадиона продължават и се работи и на Северната трибуна.

Автор: „Мач Телеграф“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ