Скандална дузпа помогна на 10 от Левски да превземат Русе

IMG_2335

Левски победи с 3:1 Дунав Русе и продължава към осминафиналната фаза в турнира за Sesame Купа на България.

Столичаните поведоха в 26-ата минута с гол на Рикардиньо, но само четири след това Дунав изравни чрез Георги Вълчев. Рикардиньо бе точен и от дузпа в добавеното време на първата част, а в началото на втората тимът на Николай Костов остана с човек по-малко след директен червен картон на Илиян Стефанов. Въпреки численото си предимство Дунав допусна трети гол в 56-ата минута, който бе дело на Роналдо.

В следващата фаза Левски е гост на Хебър Пазарджик на 6 декември.

Първата опасност в двубоя бе за Левски, когато в 6-ата минута след центриране на Патрик-Габриел Галчев Роналдо пропусна от добра позиция да намери целта с глава.

В 10-ата минута Илиян Стефанов пресира Георги Иванов, а Рикардиньо овладя топката и подаде към Роналдо. Ударът на бразилеца обаче бе блокиран от Георги Вълчев. В 14-ата минута Дарлан стреля от дистанция, но не предизвика трудност за Даниел Николов.

В 19-ата минута Симеон Вешев центрира към далечната греда от свободен удар, а Пламен Андреев уверено излезе и изби топката.

Три минути по-късно Дарлан стреля от пряк свободен удар, но прати топката встрани от вратата.

В 26-ата минута Рикардиньо открадна топката от Георги Вълчев, напредна, навлезе в наказателното поле и с диагонален удар вкара топката във вратата на „драконите“.

Домакините бързо успяха да се върнат в мача. В 30-ата минута Пламен Андреев увисна след центриране от корнер, а Георги Вълчев с глава прати топката в мрежата му за 1:1.

В 35-ата минута Джан Хасан изчисти топката току пред голлинията. Две минути след това Николов се намеси при далечен удар на Асими Фадига.

В добавеното време на първата част Владимир Вълков свири дузпа за нарушение на Георги Иванов срещу Рикардиньо. Зад топката застана именно деветката на „сините“, който не остави шанс на Николов за 2:1.

В началото на втората част Левски отново бе по-активният тим на терена.

В 53-ата минута Левски остана с човек по-малко заради директен червен картон на Илиян Стефанов, който му бе даден за удар без топка срещу Калин Георгиев.

Въпреки че остана с десет човека на терена тимът на Николай Костов вкара трети гол в 56-ата минута Асен Чандъров намери Рикардиньо, който отправи изстрел, спасен от Николов, но при добавката Роналдо бе точен за 1:3.

В 67-ата минута Патрик-Габриел Галчев стреля над вратата от пряк свободен удар. В 74-ата минута Пламен Андреев внимаваше и се намеси след центриране на Джан Хасан от корнер.

В 83-ата минута Андреев се намеси много добре на два пъти, за да запази вратата си от гол.

Автор: „ДСпорт“
Снимка: Официална „Фейсбук“ страница на Левски


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ