Борислав Попов: Решението къде да се играе мачът е изцяло на УЕФА, а БФС се съобразява

7 Dni Sport22.11.2023
Борислав Попов,

Изпълнителният директор Борислав Попов заяви, че решението квалификацията между България и Унгария е изцяло на УЕФА и БФС е бил длъжен да се съобрази. Босът на централата говори по време на изслушването на президента Борислав Михайлов в Парламента, като даде и хронология на комуникацията между двете страни.

„На 24 октомври получихме информация за готвени протестни действия, включително издигане на расистки и други забранени символи. На 25-и получаваме официалното писмо за очаквани масови мероприятия. На базата на тази информация изпращаме сигнал до УЕФА. По регламент те трябва да получават всички информации около подготовката на провеждането на всеки мач. На 27 октомври изпращаме писмо до полицията, с което ги уведомяване за провеждане на срещата на 16 ноември и обясняваме, че са необходими мерки осигуряване живота и здравето на зрителите, които ще посетят мача. Получаваме препоръка мачът да бъде изместен. На 3 ноември уведомяваме УЕФА и те ни предлагат къде да бъде изместен мача и да бъде при закрити врати и без продажба на билети. Получаваме отказа двукратен от Пловдив. Питаме за нови опции. Получаваме писмо от СДВР, че те могат да укажат съдействие за провеждане на мача в София. На следващия ден изпращаме уведомление до УЕФА с тези променени обстоятелства.

Съгласно регулациите на УЕФА трябва да посочим и резервен стадион – Кърджали, след което УЕФА взима решение мачът да се играе в София на “Васил Левски”. Мачът се провежда на 16- при закрити врати“, щрихира Попов.

„Решението как да бъде изигран мача и къде е на УЕФА. Тя е администратора. Те забраняват продажбата на билети. В приложение номер 5 е написано строго препоръчват мачът да бъде изигран извън столицата. Тази оценка на риска въз основа на това получаваме писмото от трети ноември, в което те предлагат Пловдив при закрити врати. Това е администраторът на квалификацията, ние сме длъжни да се съобразим“, добави Попов.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ