Ивет Горанова: Искам България да е център на каратето в света

Ивет Горанова

Олимпийската шампионка по карате от Игрите в Токио през 2021 г. Ивет Горанова заяви, че изпраща успешна 2023 година в личен и в професионален план, като е доволна от постигнатите резултати, но добави, че иска да постигне всеки връх в спорта.

„Искам да благодаря на всички журналисти, които са гласували за мен. Благодаря за доверието! Благодаря на Министерството на спорта, на федерацията по карате и на всички, които са до мен, помагат ми и вървим заедно напред. Благодаря най-вече на моята треньорка Йована Прекович, с която направихме една добра година. Изпращам я тази година успешно в личен и в професионален план“, каза Горанова на пресконференция, която дойде ден, след като тя спечели квота за Световните игри на неолимпийските спортове и дисциплини в Китай през 2025 година.

Горанова бе избрана за спортист на месец октомври, като във връзка с турнирите, заяви: „За Световните игри, щастлива съм, че взеха квота, защото класирането за тях става изключително трудно. Само осем състезателки от целия свят могат да участват. Второто място на Световното първенство ми даде тази сигурна квота. Миналата година участвах на такива Световни игри в САЩ, но не успях да се представя на ниво и, разбира се, съм леко разочарована от това. Искам да се поправя и да спечеля златото и в това състезание, защото искам да постигна всеки един връх в този спорт. Преди това има други върхове, други цели, които да постигам. Прекалено е далеч това състезание. Догодина има Европейско първенство. То ми е основна цел за годината. Искам да стана европейска шампионка. Има четири Премиер лиги, на които участват само топ 32 от ранглистата. Ще търся най-високо класиране“.

Горанова разкри, че нейната мечта е България да стане световен център по карате. Идеята й е у нас да дойдат на подготовка най-добрите състезатели на планетата: „Моята идея е да станем център на каратето в света, което ще бъде много по-престижно и по-добре за нас. Идеята е освен семинарите, които правим, да започнем да правим и лагери, големи турнири, състезания и да събираме най- добрите каратисти в света“.

Автор: „ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ