Лудогорец се разправи с Балкан и започна успешно защитата на Купата

IMG_2333

Лудогорец се класира за 1/8-финалите на SESAME Купа на България, след като победи категорично с 4:0 третодивизионния Балкан Ботевград като гост и така започна успешно защитата на трофея, който спечели в края на миналия сезон.

Бърнард Текпетей изведе разградчани напред в резултата в 15-ата минута, когато вкара след извеждащо подаване на Аслак Фон Витри. В 56-ата минута Тодор Неделев удвои резултата, след като овладя топката с левия си крак и с десния я прати в мрежата. Руан Секо вкара трети гол за Лудогорец в 72-ата минута, когато засече ниско центриране от фланга на Аслак Фон Витри. Четвъртият гол за гостите падна в 80-ата минута, когато се разписа Рик Джонатан.

На 1/8-финалите „орлите“ ще имат много по-сериозен съперник от Балкан в лицето на Локомотив Пловдив, като срещата ще бъде в Разград.

Двубоят на стадион „Христо Ботев“ в Ботевград започна с натиск на Лудогорец, но в началните минути чистите положения пред вратата на Васил Вълчев липсваха.

Вместо това, Балкан беше близо до гол в 14-ата минута, когато Серджио Падт спаси удар на Здравко Атанасов.

При ответната атака обаче Лудогорец вкара. Аслак Фон Витри изведе Бърнард Текпетей в наказателното поле. Ганаецът надигра централните защитници на домкините, след това финтира и вратаря и прати топката в опразнената му врата.

Последваха по-силни минути за гостите, като шампионът опитваше постепенни атаки към вратата на ботевградчани в търсене на нов гол.

В 28-ата минута домакините стигнаха до ситуация, при която Йордан Дамянов стреля опасно, но намери тялото на Франко Русо.

Десет минути преди края на редовното време на първата част вратарят на Балкан спаси удар от пряк свободен удар. Пръв до отбитата топка стигна играч на Лудогорец, който я прати към вратарското поле, но оттам Квадво Дуа стреля над вратата.

До края на първата част имаше атаки и към двете врати, но повече попадения не паднаха и така хората на Георги Дерменджиев се оттеглиха на почивка с гол аванс.

Лудогорец стигна до бърз втори гол, който падна в 56-ата минута. Топката беше центрирана в наказателното поле на Балкан, където настъпи карамбол. Топката беше върната на фланга и отново центрирана, като стигна до Тодор Неделев. Той си я спря с левия крак, залъга, че ще стреля и си я нагласи на десния крак, с който я прати в мрежата на тима от Ботевград – 2:0 за Лудогорец!

В следващите минути „орлите“ свалиха оборотите, докато домакините опитаха да стигнат до гол, като удар на Павел Петков в 67-ата минута бе спасен от Падт.

Лудогорец си реши мача с гол на резервата Руан Секо в 72-ата минута, когато засече центриране по земя от дясното крило, дело на Аслак Фон Витри. След изстрела на Секо, Матиас Тисера опита да довкара топката в мрежата, но за радост на гостите не успя, тъй като бе в засада.

Лудогорец вкара четвърти гол чрез Рик Джонатан в 80-ата минута! При постепенна атака на гостите, те излязоха на чиста позиция, като играчи на Балкан на два пъти блокираха удари на българския шампион, но след това топката стигна до Рик Джонатан и неговият шут влетя в мрежата на Васил Вълчев.

В 87-ата минута резервата Емил Ангелов опита късмета си отдалеч, но шутът му с десния крак срещна десния страничен стълб на Серджио Падт!

До края на срещата повече попадения не паднаха и така Лудогорец започна ударно защитата си на Купата на България.

Автор: „ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ