Ботев Пловдив иска да привлече юношата си и класен играч Никола Илиев

7 Dni Sport22.11.2023
България U21 - Германия U21, Никола Илиев

Ботев Пловдив планира да си върне в отбора Никола Илиев, който в момента е футболист на ФК ЦСКА 1948, съобщават колегите от „БЛИЦ“. Техничарят премина през август в тима, играещ домакинските си мачове в Бистрица. „Канарчетата“ обаче искат да вземат Илиев под наем с опция да откупят правата му. Подобна е целта на Ботев и за Станислав Шопов от ЦСКА. Слави, също като Никола, е юноша на „жълто-черните“.

„Вървят преговори за двамата и се надяваме да ги видим при нас през януари, когато отваря трансферният прозорец“, лаконични са източниците от управата на Ботев Пловдив.

Оттам добавиха, че и други млади българи влизат в зимната селекция на треньора Душан Керкез.

Както е известно, през последните години се появи немалко напрежение между клубната управа и феновете заради налагането на чужденци в състава.

През 2020 година Никола Илиев премина в италианския град Интер, а две лета по-късно имаше огромен дял за спечелената титла в Примаверата. Тя бе спечелена след попадението му на финала срещу Рома.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ