България U21 писа „шестица“ на Естония за едно полувреме

България U21 - Естония U21,

Младежкият национален отбор на България разгроми Естония с 6:0 на стадион „Александър Шаламанов“ в квалификация за Евро 2025. С хеттрик се отчете нападателят на Хебър Георги Николов. Всички голове паднаха през второто полувреме.

С успеха „лъвчетата“ събраха 9 точки на третото място във временното класиране след 6 изиграни двубоя. Със същия актив е и Германия, но с по-малко мачове. Естонците са предпоследни, пети, с 1 точка. Лидер е Полша. На четвърто място е Косово, а на последно – Израел.

България контролираше събитията на терена през цялото първо полувреме, но така и не стигна до гол. Все пак такъв падна в 50-ата минута, когато Станислав Шопов центрира към Георги Николов, който с глава майсторски прати топката в мрежата.

Десет минути по-късно Николов отбеляза второто си попадение в срещата. Нападателят получи извеждащо подаване от Никола Илиев, стреля от трудна позиция и успя да се разпише.

В 65-ата минута Станислав Шопов стреля, топката рикошира в тялото на защитника Роберт Вееринг – автогол и 3:0. Минута по-късно Асен Митков реализира феноменален гол с удар от далечна дистанция, който се оказа неспасяем – 4:0.

В 85-ата минута Емил Ценов центрира отдясно за Георги Николов с глава оформи хеттрика си, покачвайки на 5:0. Крайното 6:0 оформи Роберто Райчев, който получи пас отляво от Симеон Василев в 88-ата минута, след което се обърна и от добра позиция не сгреши.

Автор: „ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ