Талант на Ботев Пд попадна в престижна класация

Стефан Смъркалев, Ботев Пловдив

Един от най-големите таланти на Ботев (Пловдив) – Стефан Смъркалев, попадна в престижна класация. Вратарят бе включен в списъка с талантливи играчи на изданието footballtalentscout.net.

Роденият през 2007 година страж е един от малцината българи, на които сайтът обръща внимание. В статията има подробно описание на качествата на пловдивчанина, както и някои от най-добрите му изяви по време на избрани мачове.

Сред най-добрите показатели на вратаря са неговите рефлекси, умението да улавя топката, както и отразяването на удари от близка дистанция.

Според изданието Смъркалев трябва да поработи върху технически грешки при париране на ударите от средна дистанция.

В цялостната оценка вратарят е оценен с 8 по скалата до 10, като има потенциал да играе в топ лигите на Европа.

Ето какво пише в заключението на материала:

Стефан Смъркалев е възпитаник на детско-юношеската школа на Ботев (Пловдив). Смятан е за един от най-интересните вратари за своята възраст в Европа. Прави професионалния си дебют само 23 дни след 16-ия си рожден ден – на 6 юни 2023 г. в двубой от Първа лига срещу Арда (Кърджали).

Млад вратар с десен крак, който се отличава с фантастичните си рефлекси. Добър ръст и сила за страж на неговата възраст. Прилично дълго и късо подаване. Работа с краката над средното ниво и спокойствие, когато има ситуации под напрежение.

Автор: „Пловдив24“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ