Прокуратурата иска проверка за превишаване на полицейските права при протеста срещу БФС

7 Dni Sport20.11.2023
Протест срещу БФС,

Софийската районна прокуратура е образувала няколко досъдебни производства за превишаване на полицейските правомощия и упражнено насилие над мирни граждани по време на протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз в четвъртък, 16 ноември.

Това заяви по време на пресконференция заместник-главният прокурор Мария Павлова.

От МВР допълниха, че ще бъдат безкомпромисни към полицейските служители, превишили своите права. От ведомството обърнаха внимание, че е недопустимо и упражняването на насилие от страна на протестиращи към полицаи.

Образувани са дисциплинарни проверки в Столичната дирекция на МВР във връзка с действията на полицията по време на протеста срещу Българския футболен съюз в столицата. Идентифицирани е една част от полицейските служители, превишили правата си. Това заяви на пресконференция главният секретар на МВР Живко Коцев. Ще се извърши и проверка на цялостната организация на охраната на протеста.

Задържаните към момента са двама – едното лице за палежа на полицейски бус, а другото за нанасяне на материални щети на сградата на турското посолство.

Заместник-главният прокурор Г-жа Мария Павлова уточни, че са образувани две производства за превишаване на полицейски правомощия.

Автор: „Дспорт“За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ