Разсекретиха трансферния списък на Левски, Едгардо Фарина, Хорхе Сегура, Джовани, Шахредин Бухолда

7 Dni Sport20.11.2023
Етър - Берое, Анатолий Йораданов

Есенният етап от българския шампионат навлиза в своята финална фаза. След това предстои безумно дълга пауза, през която клубовете ни ще се отдадат на подготовка и здрав трансферен пазар.

Особено активен при входящите сделки изглежда, че трябва да бъде отборът на Левски. За поредна година „сините“ доста рано приключиха курса в борбата за титлата и трябва да се случи сериозен обрат на събитията, за да ги видим в надпреварата за златото с Лудогорец, ЦСКА и Черно море.

Наставникът Николай Костов вече спомена неведнъж, че отборът му се нуждае от подсилване в почти всяка една зона от терена. Всичко това доведе до върволица от спекулации за това кой може да подпише със левскарите през зимата, и кой – не.

Целта на този текст е да съберем на едно място имената на всички футболисти, които към този момент имат някакъв шанс да заиграят на „Герена“. А дали това ще се случи, знае само мажоритарният собственик и генералният спонсор. Ето кои са имената, които вече са спрягани за Левски:

Вратари:

Вратарският пост в Левски винаги е бил специфична тематика. С идването на Станимир Стоилов се наложи традицията само играчи, преминали минимум през школата, рано или късно да застават под рамката на мъжкия тим. Към този момент със статута на титуляр се ползва Пламен Андреев, но напоследък младежкият национал прави все повече грешки. Негова алтернатива е Николай Михайлов, който обаче е в доста противоречива форма и това не го прави най-достойния заместник.

Поради този факт, от Левски за се заели да търсят нов вратар, а спекулациите от последните месеци сочат, че това може да бъде Димитър Шейтанов. Въпросният прекара дълги години на „Герена“, но така и не дебютира в официален мач. Оттогава обаче мина доста време, а Митко изглежда възмъжал и готов за подобно предизвикателство. В момента пази за втородивизионния Септември и с оглед отношенията между двата клуба, няма да бъде изненада евентуално негово привличане.

Интересна възможност е и бившият национал Мартин Луков. Освен юноша на Левски, вратарят никога не е криел и своята голяма любов към клуба, което няма как да не се хареса на феновете. Към момента е свободен агент, след като приключи взаимоотношенията си с кипърския Кармиотиса.

Защитници:

Най-новото име в дългия трансферен списък на Левски е панамецът Едгардо Фарина. Въпросният е смятан за потенциален заместник на Хосе Кордоба, ако през зимата звездата на „сините“ най-сетне бъде трансфериран за добри пари зад граница. Също като Хосе, Фарина е на 22 години и впечатлява със своя ръст – 194 см. В момента той е даден под наем на Мунисипал от Гватемала, но се твърди, че няма да има проблем да премине в Левски, ако „сините“ се убедят, че могат да развият неговите качествата , както се случи с Хосе Кордоба.

Вече над година от „Герена“ следят внимателно изявите на крайния бранител Мартин Стойчев. Младежкият национал прави изключително силен полусезон с екипа на Арда, където е несменяем титуляр в селекцията на Александър Тунчев. Преди тима от Кърджали, Стойчев блестеше с фланелката на Септември, а тогава от качествата му се впечатли и самият Станимир Стоилов. Привличане на Стойчев може да се форсира още през зимата, ако Жереми Петрис откаже да поднови своя договор и срещу това му действие бъдат приложени строги клубни санкции. С или без Петрис, Левски страда изключително много от недостиг на крайни бранители, като типичните такива са именно Жереми и Цунами. Преквалифициран на тази позиция е Патрик-Габриел Галчев, а при нужда на нея още могат да играят Марин Петков и Хосе Кордоба.

Интересна възможност е и бившият национал Мартин Луков. Освен юноша на Левски, вратарят никога не е криел и своята голяма любов към клуба, което няма как да не се хареса на феновете. Към момента е свободен агент, след като приключи взаимоотношенията си с кипърския Кармиотиса.

Сериозен интерес сред „сините“ скаути буди и централният бранител на Локомотив (Пловдив) – Хорхе Сегура. Колумбиецът дойде с клеймото на поредния легионер на „Лаута“, но към момента може да се каже, че има фундаментална роля за добрите игри на „смърфовете“. Южноамериканецът е на 26 години, а вече е играл за най-големите отбори в родината си – Атлетико Насионал, Америка Де Кали и Индепендиенте (Меделин). Със сигурност Левски ще срещне сериозна конкуренция за подписа на Сегура, който е желан още и от шампиона Лудогорец.

Халфове:

Левски упорито търси играчи от типа „плеймейкър“ и отново актуална стана опцията за завръщане на Борислав Цонев. Въпросният дълго време бе лидер на отбора в един от най-посредствените периоди от неговата история, а след това бе прокуден от Станимир Стоилов. Неведнъж обаче Боби засвидетелства своята преданост към клуба в сложни финансови моменти за гранда. Със сигурност има и с какво да помогне във футболен аспект, тъй като през изминалите месеци беше водеща фигура и за китайския си тим Далиен, с когото обаче изпадна от елита.

Николай Костов и щаба му със сигурност биха искали да дадат фланелката с №10 на Джовани от Локомотив (Пд). Едва ли има клуб от efbet Лига, който да не е запленен от класата на бразилеца. Напоследък обаче се намира в лека игрова криза. Това сякаш не плаши нито един от мераклиите за подписа му, а от Локо със сигурност ще искат да се разделят със своята звезда срещу доста висока трансферна сума. И тук някъде мечтите на левскарите привършват, когато става дума за сериозно плащане…

В последните дни от „Герена“ все по-упорито са започнали да разучават в детайли изявите на Шахредин Бухолда от Етър. Известният като „Шано“ разиграващ халф бързо се превърна във водеща фигура на „болярите“. Преди това имаше сравнително неуспешен период в Арда (Кърджали). През последните седмици сякаш започва да разкрива своя потенциал, а през уикенда сам класира великотърновци напред за Купата, след като вкара хеттрик при обрата срещу Черноморец (Бургас). За Шано се знае, че е бил съотборник с Килиан Мбапе в юношеските формации на Монако, а след това е играл и под ръководството на Никола Анелка в младежките гарнитури на Лил. Бухолда донякъде напомня по качества на Мехди Бурабия, който след силните си мачове за Левски направи много добра кариера в чужбина, при това в италианската Серия „А“.

При продажба на Андриан Краев, спекулации сочат, че Левски може да опита да си върне и Радослав Цонев. По една или друга причина, опорният халф също напусна „Герена“ преди време, но сега би могъл да получи възможността да се завърне през парадния вход. Доказва, че е във форма със стабилните си изяви за Арда. Подобен играч винаги би могъл да бъде от полза на Николай Костов, който и без това не разполага с достатъчно физическа мощ в центъра на „синята“ средна линия.

Нападатели:

И най-малките фенове на Левски са наясно, че на „Герена“ имат крещяща нужда от нов централен нападател. Рикардиньо рязко секна с головете, а Билал Бари все още се възстановява от своята контузия. Всичко това прави „сините“ доста безпомощни пред попадението, а от това страда и точковият им актив.

Като вариант за спасител се смята Вини Трибуле от Берое. След кратък период на адаптация, бившият футболист на Нанси започна да демонстрира реализаторските си способности. От началото на сезона има пет гола и една асистенция. Говори се, че вече дори има и предварително споразумение със столичани, но докато всичко стане официално, той продължава да бъде основна фигура в латино селекцията на заралии.

И като заговорихме за инвазията от аржентинци под Аязмото, няма как да не обърнем внимание и на Леандро Годой. „Кошмара“ уж бе привлечен за над 1 млн. евро и вече започва да загатва за своите качества. Разписа се срещу Левски, което автоматично го свърза и с трансфер на „Герена“. Едва ли обаче само един силен мач ще му уреди толкова бързо преминаване в столицата.

Левски не изпуска от поглед кипърския национал Мариос Илия. Подобно на информациите за него през септември, нападателят продължава да бележи за своя Етникос Ахна в първенството на островната държава. Към този момент той се е разписал 8 пъти в 11 срещи, а три са и асистенциите му. Оценяван е на 350 000 евро, като през зимата със сигурност ще се търси неговата продажба. Първо заради добрата му форма, второ – поради липсата на каквито и да е възможности за професионален прогрес в редиците на десетия в Кипър.

За финал на този текст, нека не забравяме, че „сините“ ще хвърлят сериозни сили в търсенето на нови футболисти и в Бразилия, чиито имена тепърва ще научаваме.

Автор: Ивайло Димитров / „Топспорт“

Снимка: От Официалната Фейсбук страница на отбора на Етър Велико Търново / Антолий Йорданов


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ