Христо С. Стоичков: Време е да кажа моята истина за Борислав Михайлов, БФС и футбола в България

7 Dni Sport20.11.2023
Screenshot 2023-11-20 at 11.39.52

Легендата на родния футбол – Христо Стоичков, коментира назначението на Илиан Илиев за национален селекционер на България.

Носителят на Златната топка призна, че е възхитен от работата на Илиев през годините.

Каза и за разговор със старши-треньор на националния отбор.

„Вижте, аз съм щастлив, че Илиан прие тази покана в най-трудния момент. Оставих тези критики, които бях свикнал да отправям. Научих се на много неща в нашата телевизия. Научих се как да направиш позитивна критика. Имах възможността да разговарям с Илиев, и ми каза: „Ицо, няма начин, трябва да поема ангажимент.” За мен един добър треньор, изключително трудолюбиво момче. Имах възможността да играя с него в последните му мачове в националния отбор. За съжаление не успя да попадне сред 24-а, които бяхме в Америка, но във времето Илиан показа, че е един треньор със страхотни идеи”, коментира Стоичков пред колегите от „Гонг“.

„За жалост ние в България имаме много диаманти, които не можем да полираме. В чужбина е обратното, имат малко, но ги полират и стават. Тук имаме много диаманти, на които трябва да се обърне внимание”, каза още родната легенда.

С това си интервю Христо Стоичков показа и каза мнението си за футбола в България и ситуацията в БФС, но по нов начин, който разкрива, че е научил с работата си в чужбина.

Преди време „Златната топка“ се е изказвал остро за Борислав Михайлов и БФС, но сега го прави по нов и европейски начин.

Снимка: От Официалната Фейсбук страница на марката на Христо Стоичков – „H8S“За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ