„Истина е новината за Новак Джокович, Григор Д. Димитров е в плановете, ще помага. Сръбско-български братя.“

7 Dni Sport20.11.2023
Screenshot 2023-11-20 at 9.06.57

Световният номер 1 в тениса сръбски супер играч Новак Джокович, който завърши годината с рекордна седма титла от финалния турнир на АТР, заяви, че има още по-големи амбиции за 2024.

„Може да се спечелят четирите турнира от Големия шлем и злато на Олимпийските игри. Винаги съм имал най-високите амбиции и цели. Няма да бъде различно за следващата година. Олимпийски злато е една от големите ми цели през 2024-та“, обяви Джокович.

До момента единствено германската легенда Щефи Граф е печелила Откритото първенство на Австралия, „Ролан Гарос“, „Уимбълдън“, Откритото първенство на САЩ и злато от Олимпиадата в рамките на една календарна година – през 1988-а, когато Игрите бяха в Сеул.

„Тялото продължава да ми служи добре, имам страхотен екип около себе си. Мотивацията ми за големите турнири продължава да е тук и да ме вдъхновява“, каза още той, като призна, че е „много, много горд“ от сезона.

„Да спечеля четири от петте големи турнира… Трудно можеше да искам повече“, добави сърбинът, като каза, че това е една от най-успешните години в кариерата му дотук.

„Мачът ми срещу Алкарас в събота вечер и този срещу Синер вероятно са най-добрите ми за сезона. Да спечеля срещу Синер ши публиката, която го подкрепяше, беше невероятно. Синер трябва да продължи така, той е на добър път. Не съм единственият, който го казва. Той може да спечели турнири от Големия шлем и да стане №1. Не знам дали това ще стане следващата година или след това, но ще съм много изненадан, ако не стане. Той, Руне и Алкарас са бъдещите трима големи. Аз ще продължа да играя, докато се чувствам способен да ги побеждавам. Веднъж след като започнат да се сритват отзад, ще бъде време да спра с тениса“, каза още Джокович на пресконференция си след успеха на турнира в Торино.

Автор: „Спортал“

Плановете за новия сезон на Новак Джокович минават през солидна подготовка, която да му даде силите и възможностите, да мечтае за „златен шлем“, такъв какъвто иска да спечели. В подготовката отново може би ще бъде включен и българския играч Григор Димитров, с който са приятели и се чуват често. Двамата неведнъж са споделяли, че са близки и се наричат сръбско-български братя. Уважението, което си показват радва феновете и те са щастливи, когато ги гледат един срещу друг на корта.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ