Барчовски: Химията в отбора не се прави с магическа пръчка

Росен Барчовски

ЦСКА победи с 83:79 Спартак Плевен в мач от седмия кръг на НБЛ, а след срещата старши треньорът на „армейците“ Росен Барчовски коментира случилото се на паркета, химията в отбора и проблемите с контузии.

– Доста нервен мач, на какво отдавате това?
– Това си е абсолютно дерби между едни от фаворитите в първенството с амбиции за предно класиране и е съвсем нормално. Няма как да е спокойно. Ако един такъв мач мине спокойно и лежерно, значи нещо е свързано. Този мач протича така, че да се хареса на зрителя, да има интрига, интерес от началото до края, което е най-важното. За самия мач…ние изиграхме два подобни. Единия с липса на късмет го загубихме, а другия с малко шанс го спечелихме. В Самоков те ни водиха цял мач с разлика, ние се добутахме до ситуация да спечелим, днес беше обратно. Аз твърдя, че ние бяхме в много по-голямата част от мача по-добрият отбор, но не можахме да реализираме това си предимство като точки. Вместо разликата да стане 12, даже 15, в момента, в който играехме добре в защита, направихме много бързи атаки, пропуснахме много важни фалове, което можеше да бъде фатално.

– На мача в Самоков изглеждаше все едно няма химия в отбора, днес обаче тя беше налице. Какво “направихте” на тези играчи?
– Не мога да кажа точно какво съм направил, но със сигурност точно върху това работихме цяла седмица и по отношение на желанието, мотивацията, на химията и отношението на отварянето на мача. С изключение на първите три тройки, които ни вкараха, след което играхме много добре, защото имахме проблем – анализът показва, че започваме лошо мачовете и след това догонваме, днес това нещо, с изключение на първите две минути, го оправихме. А има и нещо друго – играчите започват да влизат във форма, започват да се опознават. Химия не се прави с магическа пръчка, не се купува в магазина, работи се за нея, но много зависи и с какви хора работиш. Не ми е много лесно, защото ние разполагаме с доста класни, опитни, да ги нарека звезди за България играчи и да се сглоби отбор от такива играчи никога не е лесно.

– Съдийството в срещата предизвика доста емоции в двата лагера…
– Аз реагирах, за което получих техническо на поредния фал на Кейлъб Уесън, който се свири от началото на първенството. Той е много грамотен баскетболист, може да се пази от фалове, не прави глупави фалове. В Самоков първите два фала ги няма никакви, днес по същия начин. Един център винаги играе повече в контакт, нормално е да прави 1-2 фала. Като му се дадат 2-3, които не съществуват, това променя целия план за мача. Ние нямаме толкова много високи хора, да не кажа, че почти нямаме и тези фалове натежават, могат да бъдат и фатални и затова реагирах. Тях не ги знам защо са реагирали. А понеже мачът е много остър с много сблъсъци, вероятно е имало някакви грешки. Не смятам, че съдийството е определило. победителя, в случая ние. Мисля, че бяхме по-добри, но малко. Малко, но по-добри цял мач. Да е имало тенденция – в никакъв случай.

– Кейлъб Уесън загуби един зъб в края на мача, но сподели пред нашата камера, че е красив. Какво всъщност е състоянието му?
– Аз му казах, че е по-красив без зъб, че ще играе даже и без цялото чене да е. Поискахме видео, аз не видях ситуацията. Казаха ми, че е получил удар с лакът, на видеото се оказва, че е неволен удар с глава. Така са го видели, аз не съм го видял.

– Видяхме Виктор Гергов извън състава, какво е състоянието му?
– Получи разтежение в глезена и има лек хематом, почива два-три дни, но до ден-два ще бъде готов.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ