Красен Кралев: МВР и БФС знаят поне от месец за протестите

7 Dni Sport15.11.2023
359790731_10161973262219796_1397295091386480851_n

МВР и БФС знаят поне от месец за протестите, които се готвят за 16 ноември, когато ще се играе мачът България – Унгария. Това обяви бившият министър на спорта Г-н Красен Кралев.

„Това далеч не са само протестни действия срещу Борислав Михайлов. Понеже резилът е голям, те трябва ясно да разкажат каква информация имат и какво ги е притеснило, че да се налага мачът да се провежда без публика и МВР да не иска да охранява срещата“, написа Кралев във фейсбук профила си.

Той критикува и сегашния министър на спорта Димитър Илиев за издадената днес заповед Националният стадион „Васил Левски“ да бъде приведен в готовност да приеме националите на Унгария и България.

Кралев категорично заяви, че никога не е издавал такава заповед като министър, защото „по време на нашето управление националният стадион винаги е бил в готовност да приеме състезание от всякакъв ранг незабавно“.

Сагата с мача завърши във вторник с решение срещата да се играе на Националния стадион „Васил Левски“, но без публика.

Драмата около мача с Унгария продължи около седмица. Срещата трябваше да се играе на Националния стадион „Васил Левски“, но от БФС го преместиха в Пловдив заради очаквания срещу тях протест.

Кметът на Пловдив Костадин Димитров обаче заяви на 10 ноември, че двубоят няма да се състои в града. На следващия ден строителят на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив пък обяви, че може да гарантира за пълната сигурност при провеждането на мача.

В понеделник стана ясно, че Българският футболен съюз е потвърдил пред УЕФА, че срещата ще се играе в Пловдив.

В събота строителят на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив заяви, че получил заплахи лицензите на стадионите на „Ботев“ (Пловдив) и „Локомотив“ (Пловдив) да бъдат отнети, ако той не осигури всички необходими условия около стадиона, за да може да се състои мачът на националния ни отбор с Унгария.

От БФС заявиха, че никой от шефовете не е споменавал думата „лиценз“ в разговор с хора от фирмата, която достроява стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, известен като „Колежа“. От телефонния разговор между Запрянов и Филипов обаче се разбира друго.

„Аз искам да Ви питам за Вашето становище, защото нали разбирате, че ако се твърди, че мач между България и Унгария без публика е рисков, това означава, че ние като футболен съюз, като институция, трябва да го затворим този стадион за следващата една година, докато не стане готов, както и стадиона на „Локомотив“?“, казва Запрянов в разговор с Илиян Филипов.

След разразилия се скандал в събота Георги Иванов-Гонзо също излезе с позиция и нарече Илиян Филипов лъжец.

„Категоричен съм, че лицето Илиян Филипов е лъжец! Лично ще го подведа под съдебна отговорност. Не само аз, но и Българският футболен съюз заради клеветите по адрес на заместник изпълнителния директор Христо Запрянов! Няма никакви заплахи, аз лично присъствах на разговора между него и Филипов и ви гарантирам, че никой не е бил заплашван. Единствено бе дискутиран въпросът защо мачове от българското първенство на стадион „Христо Ботев“ са безопасни според неговата оценка, а мач без публика на националния отбор изведнъж се оказва опасен!?“, пита Иванов.

Футболистът Димитър Бербатов също се включи с коментар в понеделник. Той нарече БФС серийни убийци, защото „серийно затриват българския футбол“. Според него в момента те се опитват да внушат вина на община Пловдив и на строителя на стадиона.

Във вторник от Унгарската футболна федерация обявиха, че евроквалификацията ще се играе в София.

Автор: „24 часа“

Снимка: От Официалния Фейсбук профил на Красен Кралев


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ