Берое ще задава темпото на Левски срещу колебливите Моряци

берое боби цонев йордан минев ботев

Тази вечер в 20:45 часа Черно море приема Берое в среща от 5-ия кръг на Първа професионална лига. И двата тима имат амбиции за челно класиране, но до момента старозагорци се справят далеч по-добре от своя съперник и дори се намират на 3-ото място, а при победа временно ще изместят Левски от второто. Сега обаче “Моряците” ще направят всичко по силите си да нанесат първата загуба на своя съперник за сезона и да се изравнят по точки с него.

Домакиините на “Тича” искат да се върнат на победния път, след като записаха три мача без успех на сметката си – 2 равенства и 1 загуба. Варненци обаче до момента са отборът с най-слабата защита в първенството с допуснати цели 9 попадения. Иначе общата статистика е доста изравнена, като Черно море има 32 победи, а Берое е с 30. 27 мача пък са завършиил наравно.

Треньорът на домакините Илиан Илиев няма да разчита в този мач на контузените Стефан Станчев и Мартин Костадинов. Новото попълнение Васил Панайотов бе включен в групата, но едва ли ще започне сред титулярите.

Очаква се “Моряците” да стартират мача с Макенджиев на вратата и пред него в отбрана Зехиров, Хасани, Енчев и Кононго. Илиев и Витанов ще са двамата дефанзивни полузащитници, а Н’Донгала и Фенуш ще оперират по крилата. Атаката ще води Василев, а подкрепа ще му оказва Патрик Андраде.

За Берое пък стартовата единайсеторка най-вероятно ще е съставена от Перниш на вратата, а пред него в защита ще действат Бандаловски, Алкан, Хаджиев и Василев. Цветков и Райнов ще са опорните полузащитници, а Цонев и Меска ще действат по крилата. Камбуров ще води атаката, а в ролята на плеймейкър ще бъде Минчев.

Вероятни състави:

Черно море: Макенджиев, Зехиров, Хасани, Енчев, Кононго, Илиев, Витанов, Н’Донгала, Фенуш, Патрик, Р. Василев

Берое: Перниш, Бандаловски, Алкан, Хаджиев, Ал. Василев, Райнов, Цветков, Цонев, Меска, Минчев, Камбуров


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ