Бялата лавина ще помита драконите! Осакатен състав на Славия ще слага край на потъването, Дунав иска същото!

Славия Илвес (24)

Днес в 18:30 часа Славия и Дунав дават началото на 5-ия кръг в Първа професионална лига. И двата тима се намират в серия от по две поредни загуби и сега ще искат да спрат потъването си и да се върнат на победния път.

Славия като че ли има предимство, най-малкото заради домакинския фактор. Статистиката също е в тяхна полза с 19 победи, 12 загуби и 15 равенства в досегашните двубои в Първа лига. Като домакин софиянци са дори още по-убедителни с 12 успеха, 5 поражения и 4 ремита.

В състава на домакините обаче проблемите преди мача не са никак малко. С контузии са Момчил Цветанов и Георги Йомов, а през седмицата вирус тръшна и Милчо Ангелов и Антонис Стерякис.

Очаква се Златомир Загорчич да заложи на Петков под рамката и Александров, Станисавлевич, Христов и Велковски в защита. Карабельов и Гамаков ще бъдат опорните халфове, а Шоколаров ще действа в по-предни позиции пред тях. Узунов и Иванов ще оперират по крилата, а атаката ще води Чунчуков.

В същото време в състава на Дунав единственият по-сериозен проблем е с Александър Александров, който е контузен. Гостите вероятон ще излязат с Димитров на правата и карето Дуда, Мартин Ковачев, Патев и Васев в защита. Станоев и Балджийски ще действат в средата на терена, а на крилата ще започнат Светослав Ковачев и Костадинов. Атаката ще води Ахмедов, а зад гърба му ще го подкрепя Коконов.

Първа професионална лига, 5 кръг:

СЛАВИЯ – ДУНАВ

Вероятни състави:

СЛАВИЯ: Петков, Александров, Станисавлевич, Христов, Велковски, Гамаков, Карабельов, Шоколаров, Узунов, Иванов, Чунчуков

ДУНАВ: Димитров, Дуда, М. Ковачев, Патев, Васев, Балджийски, Станоев, С. Ковачев, коконов, Костадинов, Ахмедов

Стадион: “Васил Левски”, София
Начало: 18:30 часа

Съдия: Валентин Железов


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ