Унгарците са съгласни и на служебна победа

7 Dni Sport14.11.2023
Screenshot 2023-11-14 at 11.54.58

Полузащитникът на италианския Пиза и на унгарския национален отбор по футбол Адам Над заяви, че най-важно за него е класирането на Унгария на финалите на Европейското първенство, което ще се проведе през 2024-а година.

Маджарите се нуждаят от точка от последните си два мача в кампанията, за да си гарантират място на Евро 2024, като по програма трябва да гостуват първо на 16 ноември на България, а три дни по-късно приемат Черна гора.

Двубоят срещу българите остава под въпрос, тъй като домакините все още не са осигурили стадион, на който да се играе срещата. Мачът трябваше да се състои в София, но беше изместен за Пловдив заради опасения от безредици заради очакваните протести на фенове срещу ръководството на БФС. В последствие стана ясно, че стадион „Христо Ботев“ в Пловдив не може да приеме сблъсъка заради течащите ремонтни дейности по съоръжението, а като нов вариант вчера беше предложен „Арда Арена“ в Кърджали..

Унгарците, обаче, имат резерви, тъй като в близост до Кърджали няма международно летище, а и в града няма хотели с необходимата висока категоризация.

Ако БФС не успее да осигури стадион, който да отговаря на изискванията, то Унгария ще спечели служебно и ще се класира без игра за Евро 2024.

„От спортна гледна точка, бих казал, че ще бъде много по-ценно да извоюваме класирането си на терена в четвъртък. Както знаете ни трябва само точка. Но ако някой се чуди как бих се почувствал, ако това стане по друг начин, не бих казал, че ще ми остане горчив вкус в устата. Ситуацията е странна, но мисля, че целият отбор е вложил сърцето и душата си в тази квалификационна кампания, не е случайно, че сме на първо място след шест изиграни мача, така че ще приемем всяко нещо“, коментира Адам Над.

Автор: „Спортал“

Снимка: От Официалната Инстаграм страница на националния отбор по футбол на Унгария


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ