Георги Градев: Градев: Ако няма мач в Пловдив, единствената възможна санкция е служебна загуба 0:3

7 Dni Sport13.11.2023
Лъчезар Танев, Борислав Михайлов, Христо Стоичков

Специалистът по международно спортно право Георги Градев коментира думите на президента на БФС Борислав Михайлов пред „БНТ“, че в случай на не провеждане на европейската квалификация с Унгария в Пловдив България ще бъде извадена от УЕФА и много сериозни последици.

„Единствената възможна санкция е служебна загуба (0:3). Другата възможна последица е УЕФА да „прeпоръча“ на Михайлов да си подаде оставката. Със сигурност УЕФА няма да търпи такъв ръководител на федерация след подобна чутовна издънка.

Заплахите за тежки санкции важат само за лицето, което се опитва да си спаси кожата и говори тези врели-некипели. Няма да има никакви последствия за българския футбол“, категоричен е Градев в поста си във фейсбук.

След това той цитира Михайлов: „Затова апелирам към хората от които зависи това нещо, да проявят здрав разум и да разрешат да се играе, защото тогава и „Ботев“ Пд ще спре да играе футбол въобще, и „Локо“ Пд и всички отбори.“

„Отново заплахи към клубовете в Пловди! Какво общо има ситуацията с мача на националния отбор с клубовете в Пловдив и изобщо с клубния футбол? НИЩО! Празни заплахи!“, коментира Градев.

Според него БФС все още може да спаси мача като го върне на Националния стадион „Васил Левски“ и обяви това днес пред УЕФА.

Мачът ще бъде без публика заради решение на БФС.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ