Борислав Цонев в Левски. Here We Go.

7 Dni Sport11.11.2023
България - Северна Ирландия, Андреа Христов, Борислав Цонев

Досегашният футболист Далиен Про Борислав Цонев от известно време е в България, след като приключи китайското първенство, а неговият тим не запази позицията си в първото ниво на китайски футбол.

Борислав Цонев престоя в далечния изток година и половина, като за това време изигра 45 мача и вкара 11 гола и 5 асистенции.

В крайна сметка, договорът му приключва в края на тази календарна година, а от 1 януари е свободен агент и смята да търси футболното си щастие в български или европейски отбор.

Цонев влезе в някои престижни класации след края на първенството.

Той бе на осмо място като среден рейтинг от мачовете, според „SofaScore“. Полузащитникът даде средно по две ключови подавания, като е девети по този показател. Шести е по създадени шансове за гол – 10.

Той стигна до Китай заради това че започна войната в Украйна, където беше сключил договор с Черноморец Одеса, но драматично успя да се прибере и да прекрати договора си с украинския клуб.

Автор: Валентин Грънчаров / „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ