Васил Стефанов: Целта е да печелим точки и да затрудним ръководството в решението си какво да прави с отбора

7 Dni Sport10.11.2023
Screenshot 2023-11-10 at 16.24.42

Старши треньорът на Гигант Съединение – Васил Стефанов – даде интервю преди гостуването на Загорец Нова Загора в 17 кръг на Югоизточната Трета лига. Ето какво каза наставникът пред официалния сайт на Гигант Съединение.

-Господин Стефанов, какво очаквате от гостуването в Нова Загора?
-Няма да кажа, че отиваме за победа (смее се). Кой отбор излиза, за да загуби?! Разбира се, че отиваме да спечелим, но очаквам да играем срещу сериозен и добре подготвен противник, очаквам да се надиграваме и очаквам съдиите да не са фактор за крайния победител!

-Записахте седем поредни победи и общо 9 мача без загуба, в които имате осем победи и един равен – срещу Саяна. Тази серия може ли да бъде нож с две остриета – да отпусне футболистите?
-Освен това, което казахте, в последните пет двубоя не сме допуснали гол в нашата врата! Опитвам се да контролирам това, за което говорите – в съблекалнята всеки ден си говорим, че трябва да се предпазим от подценяване, дължащо се на успешната ни серия. Контролираме ситуацията на тренировките, искам всичко да е сериозно, за да пренесем тази сериозност и на терена. И не на последно място – контролът идва от самите нас, футболисти и треньори, които сме мотивирани след всеки успех да искаме да победим и в следващия мач.

-Според мнозина Гигант (Съединение) играе най-добрия футбол в групата. Така ли е?
-От моята уста никога няма да чуете, че ние сме най-добре играещият отбор в групата. Но без да се притеснявам ще кажа категорично, че не сме надиграни в нито един мач, дори в тези със Саяна и Спартак (Пловдив), в които не спечелихме!

-Каква е целта на Гигант този сезон с оглед временното второ място, на една точка от върха?
-Нашата цел е да спечелим, колкото се може повече точки и така ръководството да бъде затруднено в решението си какво да прави с отбора. А моята лична цел е да се развивам като треньор и да имам късмета да попадна на по-високо ниво. И заради това се опитвам, докато съм тук да направим така, че да сме най-напред в класирането.

-Тоест, имате ли амбиция да влезете във Втора лига?
-Ако говорим от чисто спортно-техническа гледна точка, смятам, че имаме и качеството, а и базата, за да преследваме Втора лига. Имаме и условията за нормален тренировъчен процес на ниво Трета лига. Всичко обаче опира до финанси и до това дали ще успеем да подсилим отбора, за да гоним по-добро класиране. Искам да бъдем на възможното най-високо място на полусезона.

-Като игрови потенциал с какво разполагате?
-Има момчета, на които нивото е доста по-високо от Трета лига, но по една или друга причина в момента играят в Трета лига и съответно в Съединение.

-Може ли да наречем Трета лига нужната школовка за млади треньори?
-Трета лига може да не звучи добре, но отборът на Съединение е школовка, защото ние наистина имаме възможността да провеждаме нормален тренировъчен процес и сме на достатъчно предно място в класирането, което, повярвайте – е от значение! Преди да бъда треньор съм бил футболист и съм минал по този път. Искам да обясня на момчетата, че разликата между второ и пето място, не е три места или пет премии по-малко, а е много по-голяма! Едно е да си на първо или второ място – ставаш по-интересен, погледите са вперени в теб, коментират те, гледат те. Докато ако си пети, осми или десети – не е съвсем същото.

-Пожелавам ви с оглед добрата работа наистина да направите така, че да затрудните ръководството относно бъдещите планове на клуба.
-Благодаря ви. Аз както съм работил до днес, така ще работя и следващите три седмици, както и по-нататък. Във футбола резултатите са важни, защото когато си първи, след време никой не си спомня колко добре си играл и дали си играл грозен футбол. А когато си четвърти – много важно, че си играл красиво, след като не си първи.

Автор: „Котаспорт“

Снимка: От Официалната Фейсбук страница на Кронос Пловдив


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ