„Време е да кажа истината за момента, в който шефовете наредиха състава на Любо Пенев, побесня“

7 Dni Sport10.11.2023
ЦСКА - Хебър Пазарджик, Любослав Пенев

Тодор Тимонов даде интервю пред „Марица Подкаст“, в което коментира и престоя си в ЦСКА под ръководството на Любослав Пенев.

„Любо Пенев ми се обади и каза, че много малко хора имат привилегията да говорят с него по личния телефон. Аз му отговорих, че имам желание да отида в ЦСКА. Има една призазка, че отиваш пеша, ако те искат Левски или ЦСКА. Така му казах и аз. Той ми вика: „Добре, вече си футболист на ЦСКА“.

По-лесно се случиха нещата, защото в Ботев не взимахме пари. Започнах много силно, но нивото между Пловдив и София е много различно. Столичните грандове ги гледат по различен начин. Всяка една грешка веднага ти я вадят. Никой не те чака. В Ботев или Локо можеш да направиш един, два, пет слаби мача, но не шестия да избухнеш и пак да си титуляр цял сезон. В София не е така. Особено Любо Пенев – той не те чака. В началото почнах силно, после редувах силни и слаби мачове. Случиха се едни неща с така нареченото „сплотяване на колектива“. Бяхме отстранени 11 човека, после върнати няколко. Дойде зимата, Пенев го освободиха. Имаше перипетии с него.

На мача с Фулъм аз не трябваше да играя, но Пенев го нямаше и шефовете му бяха наредили състава. После Любо Пенев дойде бесен в 20-ата минута, когато разбра, че аз и други играчи сме вътре. Бяхме наказани и не трябваше да играем според него. Направиха се промени, стигна се до треньорска смяна. Дойде един румънец – даже не му помня името. Започна да си води свои хора и аз разбрах, че няма да има място за мен“, разказа Тимонов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ