Ивайло Петев е старши-треньор на Университатя Крайова

7 Dni Sport07.11.2023
Ивайло Петев,

Елитният румънски тим „Университатя“ Крайова официално представи новия си старши треньор Ивайло Петев. Българинът подписа договор за три години. Медиите в Румъния отбелязаха, че за първи път нов треньор е представен от президента на клуба Михай Ротару.

Бившият защитник Лауренциу Регекампф започна сезона, а след напускането му беше назначен Корнелиу Папура – първоначално като временен наставник, но с идеята да бъде утвърден и за постоянно при добри резултати. Но само два успеха при неговото управление стана причина „Университатя“ Крайова да се обърне към Ивайло Петев, който се превръща в треньор номер 3 на тима през този сезон.

„За първи път съм на пресконференция и се надявам да е на късмет. Дойдох тук със същите чувства, които изпитваме всички ние, които сме привърженици на „Университатя“ Крайова. Дойдох не само с надежда, дойдох и с амбиция и затова реших аз да представя Ивайло Петев. Аз съм този, който трябва да му пожелае успех и аз съм този, който трябва да го увери, че ще бъда до него през целия този период“, заяви Михай Ротару, откривайки пресконференцията.

„В целия клуб е много важно всеки да даде всичко от себе си и „Университатя“ да изглежда така, както трябва. Това е отборът, който ме е искал най-много в цялата ми кариера, а това означава уважение. Амбициите ми и тези на шефа са еднакви. До момента съм бил съотборник с румънци, бил съм и треньор на румънци. Имам добро мнение за тях. Следя и първенството на страната, така че съм достатъчно информиран. Където и да работя, работя с цялото си сърце. Ако не вършите работата си 24 часа в денонощието, не сте успешни. Не живея в миналото. Миналото е статистика. Утре е нов ден, трябва да се развиваме всички“, заяви българският специалист.

След това беше попитан колко време ще му е нужно, за да се почувства в свои води и какво знае за актуалния тим и за клуба като цяло.

„Трябва да се запозная с екипа в клуба, както и с футболистите. Инфраструктурата е наред, така че нямаме извинения. Има време да се подготвим и за атака на титлата, но в момента това не е най-важното нещо. Най-важното е да вдигнем отбора, да променим първите резултати“, допълни бившият национален селекционер на България и на отбора на Босна и Херцеговина.

Автор: „24 часа“

Снимка: От Официалната Фейсбук страница на Университатя Крайова


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ