Силите на Григор Димитров не стигнаха за подвиг на финала в Париж

Григор Димитров,

Григор Димитров изигра добър мач срещу Новак Джокович, но се пропука в най-важните моменти и загуби финала на Мастърса в Париж с 4:6, 3:6.

ПЪРВИ СЕТ:

Двубоят започна със сервис гейм на Григор Димитров. Българинът имаше проблем с първия сервис, а Джокович сбърка три пъти от бекхенд. Геймът беше оспорван, но Димитров успя да си го спечели. Световният номер 1 също успя да вземе своето подаване, а след това поведе с 30:15 на сервис на Григор. Българинът изравни с бомбен сервис, а след това страхотен форхенд и добра игра на мрежата му позволиха да спечели подаването си. Две грешки на сърбина позволиха на Димитров да поведе с 30:0 при сервис на Джокович, но Ноле не му даде точка повече и спечели подаването си. Гришо взе и следващото си подаване, за да поведе с 3:2, а световният номер 1 отговори с гейм на нула.

Две грешки от форхенд на Димитров позволиха на Джокович да стигне до първата точка за пробив в двубоя, която сърбинът успя да реализира, за да поведе с 4:3. Сърбинът затвърди пробива с гейм на нула. Хасковлията имаше затруднения в деветия гейм и се стигна до равенство 40:40, но все пак успя да вземе подаването си и да не допусне нов пробив и да накара Джокович да сервира за сета. След 33 удара Григор успя да стигне до 30:30 при сервис на Джокера, но след това сърбинът с бомбен сервис поведе с 40:30, но след това прати топката в мрежата от форхенд и се стигна до ново равенство. Григор обаче също направи грешка в мрежата, последвана от топка в аут и сет за Джокович.

ВТОРИ СЕТ:

Григор Димитров започна втората част с убедителен гейм. Същото стори и Ноле. С добър сервис българинът спечели и следващото си подаване. Гришо имаше своите шансове да притисне Джокович в четвъртия гейм, но не се възоплзва от тях и световният номер 1 изравни за 2:2. На своей сервис Димитров водеше с 30:0, допусна изравняване, след това отново поведе с хубав форхенд, но след топка в мрежата се стигна до ново равенство. Ноле също сбърка, но Григор изпрати топката два пъти в аут и позволи на сърбина да стигне до точка за пробив и след четвъртата поредна непредизвикана грешка на Димитров, Джокович проби и поведе с 3:2 гейма във втората част.

Както и в първия сет след пробива Джокович го затвърди с гейм на нула. В следващия си сервис гейм Григор се бори здраво, сърбинът отново стигна до точка да пробив, но хасковлията успя да я отрази, а след това и да спечели подаването си. Димитров успя да притисне Ноле в осмия гейм, но Джокера показа здрави нерви и спечели сервис гейма си. При 5:3 Григор допусна втората си двойна грешка в мача, която доведе до 30 равни, а след това с ретур уинър Джокович стигна до точка за мача.

Автор: „ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ