Лудогорец се изкачи на върха след икономична победа над Крумовград

IMG_2029
IMG_2029

Лудогорец победи Крумовград с 1:0 на „Хювефарма Арена“ в Разград в единствения мач през уикенда от 16-ия кръг на efbet Лига. В 16-ата минута Квадво Дуа вкара третия си гол в последните два мача след асистенция на Спас Делев, а това бе и единственото попадение в мача.

Българският шампион не игра на 100% от възможностите си и спести сили за предстоящия в четвъртък, 9 ноември, мач срещу Фенербахче в Разград. Двубоят от четвъртия кръг от групите на Лигата на конференциите започва в 22:00 часа.

С успеха „орлите“ се изкачиха на първо място във временното класиране с актив от 33 точки. Крумовград е 11-и с 18. В следващия кръг Лудогорец гостува на Етър във Велико Търново, докато крумовградчани посрещат ЦСКА в Пловдив на базата на Ботев „Никола Щерев-Старика“.

В първич четвърт час от срещата Лудогорец имаше осезаемо превъзходство и стигна до няколко ъглови удара, като основно нападаше през левия фланг, но до удар към вратата на Благой Макенджиев така и не се стигна.

В 16-ата минута топката влезе в мрежата на Макенджиев, след като Кайо Видал центрира за Спас Делев, който с глава продължи към Квадво Дуа, който я прати във вратата на Крумовград, попадението първоначално не бе признато заради засада, но след преразглеждане на ВАР се видя, че такава няма и „орлите“ поведоха с 1:0.

Крумовград вдигна оборотите и опита на няколко пъти с центрирания да застраши вратата на Симон Слуга, но това така и не се случи. В 31-вата минута Александър Колев стреля слабо от свободен удар в близост до наказателното поле на Лудогорец и ударът му бе избит.

Четири минути след това Кайо Видал пробва да изненада Макенджиев с диагонален удар, който обаче бе блокиран от защитник и излезе в пореден ъглов удар за „орлите“, а от него не произлезе голова ситуация.

Във втората минута от добавеното време на първата част Божидар Кацаров получи дълго подаване и свали с глава към Калоян Пехливанов, който нанесе хубав удар, спасен от Слуга, но бе отсъдено нарушение на Кацаров срещу капитана на Лудогорец Антон Недялков при въздушния дуел.

Това бе и последната интересна ситуация за първото полувреме и по този начин Лудогорец се оттегли с аванс от едно попадение срещу Крумовград на почивката.

В 50-ата минута Антон Недялков проби отляво и пусна към Доминик Янков, който навлезе в наказателното поле и пробва диагонален удар, който бе блокиран от Матей Шимич. В 52-рата минута Благой Макенджиев сгреши и прати топката на главата на Кайо Видал, който доста наивно стреля слабо право в ръцете на вратаря.

Лудогорец вдигна оборотите и в 61-вата минута влезлите от резервната скамейка Якуб Пьотровски и Бърнард Текпетей комбинираха, полякът изведе ганаеца в наказателното поле, той стреля, но Благой Макенджиев изби в пореден ъглов удар.

Минута след това Сон направи добър пробив отдясно и от аутлинията сви навътре към наказателното поле, където Клод Гонзалвеш пропусна за Текпетей, който нанесе тежък удар, а Макенджиев отново се справи. Пет минути след това Пьотровски стреля от дистанция, топката рикошира в Клайдер Машедо и излезе в нов корнер.

При последвалото центриране от ъгловия удар на Бърнард Текпетей на първа греда Антон Недялков продължи с глава към Квадво Дуа, който стреля в левия страничен стълб, а Оливие Вердон на празна врата прати топката в мрежата, но попадението не бе зачетено заради засада на Дуа.

В 85-ата минута Рик Джонатан пробва късмета си от далечна дистанция, но ударът му премина встрани от вратата на Благой Макенджиев.

Автор: „ДСпорт“
Снимка: „Фейсбук“ Фен страница Лудогорец България


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ