Треньорът на Григор Д. Димитров: Излизам, за да ви кажа истината за българина и промяната

7 Dni Sport04.11.2023
Screenshot 2023-11-04 at 13.18.45

Ако в спора за това кой е играчът, който е напреднал най-много през тази тенис година, не фигурира името на Григор Димитров, то той би бил безсмислен.

Притежателят на една от най-красивите игри в тура, победител във Финалния Мастърс в в Лондон през 2017 г. и Мастърса в Синсинати през същата година (плюс още 6 титли) – популярният хасковлията Гришо изненада мнозина – включително новите членове на неговия екип начело с Джейми Делгадо. Българинът се изкачи от 33-ото до сегашното 15-о място само за няколко месеца.

Въпреки че мнозина се притесняваха, че скорошната раздяла с красивата румънка Мадалина Геня може да попречи на „втората тенис младост“ на 32-годишния български тенис ас, изглежда, че – що се отнася до представянето му на корта – той се чувства далеч по-добре и след успеха над Хуберт Хуркач е смятан за един от най-големите фаворити за спечелването на Мастърса в парижката зала „Берси“.

Радваме се да работим с Григор по време на втория най-добър сезон в неговата кариера. Когато започнахме заедно в края на миналата година, нещата не изглеждаха добре: той беше назад в ранглистата, нямаше необходимото самочувствие… Ние се опитахме да повдигнем настроението му и да посочим какво е окей и какво не е в играта му. Той трудолюбив, упорит – и сега бере плодовете на усилията си чрез игра на високо ниво.

Трябваше да се поправят някои основни неща в началото, а сега той вече е в състояние да добави агресивност към това. Ние сме доволни от това как изглежда играта му и с колко самочувствие подхожда“, каза дългогодишният старши треньор Анди Мъри, цитиран от пратеника на Kurir.rs Вук Брайович в Париж

Запитан доколко физическата форма е повлияла положително на психическата – и обратното, Делгадо обяснява:

„Работихме върху мускулна маса. Григор добави 5-6 килограма мускули. През декември миналата година той беше крехък и по-слаб – неспособен да поддържа високо ниво на игра за дълъг период от време.

Това беше първата цел, която трябваше да се постигне, за да се създадат условия за развитие и ние успешно я решихме за месец-два.

Психологическата част от историята дойде след това и зависеше от това дали той ще бъде достатъчно отдаден, за да играе вида игра, за който се съгласихме – и какви резултати ще постигне, което в крайна сметка се отразява на увереността.“, казва треньор на Григор Димитров.

Автор: „бТВ“

Снимка: От Официалната Инстаграм страница на Ролекс Мастърс турнира в Париж / @johan.sonnet, @nicogouhier


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ