Александър Зверев пропуска „София Оупън“

7 Dni Sport04.11.2023
Screenshot 2023-11-04 at 13.01.37

Поставеният под №1 в схемата на „София Оупън“ 2023 Александър Зверев няма да участва в българския турнир от сериите АТР 250, съобщиха организаторите.

„Германецът имаше огромното желание да уважи феновете у нас, но оттегли подадената в последния момент заявка по решение на своя треньорски екип. Беше преценено, че е по-добре усилията му да бъдат съсредоточени върху участието му във Финалите на АТР в Торино (12-19 ноември)“, добавиха организаторите на стартиралата днес надпревара.

Зверев си осигури място в заключителния турнир на най-добрите осем тенисисти едва снощи, поради което програмата му претърпя промяна в последния момент.

„Като турнирен директор и от името на многобройните фенове на тениса изразявам изключително разочарование. Същевременно оставам уверен, че турнирът ще запази високото си качество благодарение на останалите звезди от световна класа. Турнирът остава и великолепна възможност за развитие на българските играчи, които ще имат шанс да се изправят срещу някои от най-добрите тенисисти в света“, коментира турнирният директор Орлин Станойчев.

Позицията като водач в основната схема заема Лоренцо Музети. След отказването на Зверев последното място в жребия получава сънародникът му Максимилиан Мартерер, който е 1/4-финалист на Sofia Open 2018. Церемонията по теглене ще се проведе тази вечер от 19:30 часа в студиото на Нова телевизия и ще бъде излъчвана пряко в ефира на Диема Спорт 3.

Холгер Руне пък е другият, който последва Зверев за финалния турнир на АТР в Торино. Двамата заеха последните места и се присъединиха към Новак Джокович, Карлос Алкарас, Даниил Медведев, Яник Синер, Андрей Рубльов и Стефанос Циципас.

На финалите в Торино е заложено и първото място в световната ранглиста. Ако Джокович спечели титлата, на 20 ноември ще запише седмица №400 като №1. Жребият за груповата фаза ще бъде изтеглен на 9 ноември (четвъртък).

Автор: „БЛИЦ“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ