Григор Димитров срещу Стефанос Циципас в 1/2 финален мач на турнира в Париж

7 Dni Sport04.11.2023
Григор Димитров,

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи в днешния ден срещу гърка Стефанос Циципас в полуфинален сблъсък от сериите „Мастърс“ в Париж. Двубоят е с начален час 15:00 и може да го проследите с всичко най-интересно НА ЖИВО на Gong.bg.

Григор Димитров е в страхотна форма, като успя да постигне победа над Лоренцо Музети в първи кръг, а след това имаше тежкото препятствие Даниил Медведев.

Българинът отново надделя в мач, за който се смята, че бе един от най-добрите за годината в тениса. Последва експресна победа на осминафиналите над Александър Бублик, преди да се наложи над Хуберт Хуркач с 2:1 сета. Гришо има трудности срещу Циципас, като има едва една победа срещу него в седем изиграни срещи.

Стефанос Циципас бе в трудно положение през последните месеци, но сега изглежда отново се наслаждава на своя тенис. Той имаше много трудни съперници дотук в турнира в лицето на Феликс Оже-Алиасим, Александър Зверев и Карен Хачанов, но гръцкият тенисист не изгуби и сет, като надви противниците си по категоричен начин. Световният номер 6 влиза като лек фаворит в сблъсъка срещу Григор Димитров, но българинът е може би човекът в най-добра форма в Тура.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ