Берое и Пирин Благоевград вкарват редовния сезон в ново завъртане

7 Dni Sport03.11.2023
Берое - Славия, Отбор

Тимовете на Берое и Пирин Благоевград се изправят един срещу друг в мач от 16-ия кръг на efbet Лига. Срещата в Стара Загора започва в 17:00 часа и ще бъде ръководена от Венцислав Митрев от София.

Домакините са в подем в последно време, след като записаха впечатляващи последователни победи над Локомотив Пловдив като гост и Левски пред собствена публика. Към момента заралии са на осма позиция с 20 точки. Пирин от своя страна е в серия от три загуби, което им отрежда 13-о място с 11 точки.

Берое има сериозни проблеми в халфовата си линия. Едвин Ласо е наказан за пет жълти картона, а Франческо Селесте е в родината си по семейни причини. Тиаго Сейхас завърши мача срещу Левски с контузия, която почти сигурно ще го извади от сметките на треньора Хосе Луис Ачиари за сблъсъка с Пирин.

За Пирин от своя страна халфът Венцислав Бенгюзов е наказан от Дисциплинарната комисия на БФС с лишаване от състезателни права за един мач. Добрата новина е, че той ще бъде заменен от Аюб Абу, който се завръща след изтърпяна санкция.

Двата тима вече играха един срещу друг през сезона. В първия мач от шампионата Берое победи с 2:1 в Благоевград. Сега двата тима откриват втория дял от редовния сезон.

Берое – Пирин Благоевград

Вероятни състави:

Берое (4-1-4-1): Ачинели; Каскардо, Минго, Скуадроне, Говеа; Сейхас; Политано, Ойос, С. Гаврилов, Трибуле; Годой

Пирин Благоевград (4-2-3-1): Ковальов; Попадийн, Дюлгеров, М. Бачев, А. Йорданов; Суда, Абу; И. Тасев, Тютюков, С. Александров; Комано

Съдия: Венцислав Митрев
Стадион: „Берое“, Стара Загора
Начало: 17:00 часа

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ