Гордей се България, „лъвовете“ са на 1/4 финал на Световното първенство по минифутбол, победиха Англия

7 Dni Sport01.11.2023
Световно първенство по минифутбол, Оман - България

Националният отбор на България по минифутбол продължава с изумителното си представяне на Световното първенство в Обединените арабски емирства. „Лъвовете“ се наложиха с 2:1 над Англия в осминафинален мач.

Попаденията за нашите отбелязаха Явор Генчев и Денис Иванов от дузпа. На четвъртфинал България ще се изправи срещу актуалния европейски шампион Азербайджан.

Още във втората минута се стигна до първата добра възможност за нашите, след като Светлозар Табаков стреля, но английският вратар успя да спаси. Пет минути след това Табаков шутира от дистанция, но изстрелът му бе блокиран.

В 13-ата минута Спас Милушев направи страхотен пробив по левия фланг и стреля мощно, но неточно. Логично България излезе напред в резултата в 19-ата минута след гол на Явор Генчев, който стреля през куп играчи.

Англичаните натиснаха в края на първата част и началото на втората, което даде резултат в 40-ата минута, когато топката бе пратена към Морган-Грифитс, който от близка дистанция не сгреши и изравни – 1:1.

Само четири минути след това нашите си върнаха преднината, след като получиха дузпа за игра с ръка. Зад топката застана Денис Иванов, който бе точен и донесе успеха на нашите. До края „лъвовете“ пропуснаха няколко отлични възможности за трети гол, но това не се оказа фатално.

Автор: „Дспорт“

Снимка: Официалната Фейсбук страница на Световното първенство по минифутбол


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ