Абсолютен цирк на Григор Д. Димитров – Даниил Медведев, българина се изнерви, взе мерки, действа

7 Dni Sport01.11.2023
Даниил Медведев,

Григор Димитров и Даниил Медведев играят своя мач от втори кръг на Мастърса от сериите на АТП 1000 в Париж.

Първият сет бе спечелен от Григор Димитров с 6:3, а във втория Даниил Медведев поведе с 5:2, след което българина успя да се върне в сета и да изравни до 5:5. Тогава последваха циркове от съперника на Григор Димитров, който отказваше да изпълни сервис, защото публиката го освиркваше. Последва наказание и от съдията – предпруждение, след което Даниил Медведев се насочи, да изпълни сервис, но пак получи освирквания. Тенисиста не остана длъжен на публиката и продължаваше, да си позволява да отправя реплики.

Българският играч се изнерви и отиде до мрежата, за да потърси разговор с Даниил Медведев. Обясни му, че така не се прави и трябва продължи мача и да спре с поведението си. Последва спад в играта на Григор Димитров, който наруши своята концентрация. Медведев поведе с 6:5, след което в сервис гейм на българина имаше четири възможности да пробие, но Григор Димитров ги отрази и изравни резултата. Последва тайбрек, който започна с точка за Медведев, ювелирен отговор с прекрасно дълго разиграване и супер игра в защита и още една точка след прекрасен сервис – 2:1 за Григор в тайбрека. Ново дълго разиграване, което е за Медведев – 2:2. Супер сервис за Даниил и той повежда с 3:2. Чудесно разиграване и за двамата, в което показаха прекрасни удари, точката е за Медведев – 4:2. Прекрасна сервис акция за Григор Димитров, след сервис мрежа – 4:3. Класа от Медведев на мрежата – 5:3. Грешка на Даниил от бехенд – 5:4. Нова точка за Медведев след грешка от форхенд – 6:4. Минаващ удар на Даниил Медведев от бехенд и печели тайбрека.

Мачът отива в решаващ трети сет, след като първия е за Григор Димитров, но втория за Даниил Медведев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ