Александър Тунчев: Липсата на Уелтон не е плюс за нас

7 Dni Sport01.11.2023
Славия - Арда Кърджали, Александър Тунчев

Треньорът на Арда Александър Тунчев даде интервю пред „Тема Спорт“, в което сподели очакванията си за днешния мач с Левски. Наставникът на кърджалийци говори за играта на тима в предишните мачове срещу Лудогорец и ЦСКА, които завършиха при нулеви равенства. 42-годишният специалист сподели и дали отсъствието на Уелтон ще бъде плюс за Арда.

Г-н Тунчев, предстои да изиграете отложен двубой срещу Левски. Какви са очакванията ви за днешния мач със сините?

– Предстои ни пореден труден двубой. Независимо, че Левски загубиха от Берое в последния кръг, това по никакъв начин не променя нещата, че се изправяме срещу много добър отбор. Тим, който иска да се надиграва, с добри футболисти и изграден стил. Със сигурност ни очаква много тежък двубой.

Очаквате ли агресивен Левски след грешната стъпка в Стара Загора?

– Определено, когато даден отбор загуби, иска по най-бързия начин да се върне на победния път и в следващия мач дава всичко от себе си, дори повече от максимума. С оглед на това, че противника ни е Левски, а знаете, че такива отбори трудно губят два поредни мача, няма да ни е никак лесно. Но се надявам, че Арда отново ще покаже лицето, което бе в предишните мачове срещу Лудогорец и ЦСКА. Дано този път успеем да победим.

След двубоя на „Армията“ заявихте, че най-важното е отборът да бъде възстановен за предстоящия мач с Левски. Готов ли е Арда за днешния сблъсък?

– Мисля, че да. Имахме достатъчно време да го направим. Отборът ще бъде напълно готов за мача с Левски. Най-хубавото е, че нямаме наказани или контузени футболисти и ще имам голям избор.

Каква оценка може да поставите на отбора след мачовете с Лудогорец и ЦСКА, в които не допуснахте гол и дори бяхте много близо до успеха на „Армията“?

– И в двата мача както можеше да спечелим, така и да загубим. Радващото е, че не допуснахме попадения в тези двубои, но от друга страна съжаляваме, че не успяхме да се разпишем. Хубавото е, че създавахме ситуации. Да, не ги вкарахме, но ако продължим по същия начин да действаме рано или късно ще успеем да ги реализираме.

Какво забелязвате в играта на Левски? Колко липсва Уелтън на сините?

– Със сигурност Уелтън много липсва на Левски, но така е във футбола и понякога се получават контузии. Той е доста добър футболист, който дава остротата на сините. Много труден за опазване от противниците, но мисля че Левски притежава и други добри футболисти в нападение, които могат да го заменят. Действат разнообразно в атака и всеки играч може да отбележи гол. Пак ще се повторя, но ни очаква труден двубой и няма да имаме предимство от липсата на Уелтън.

През миналата година се изправихте начело на Арда срещу Станимир Стоилов, а сега ви предстои мач с Николай Костов. Къде забелязвате разликите между двамата в играта на Левски?

– Сравнение между двамата няма да правя, защото всеки един треньор си има негов стил. Това, което виждам към момента при Николай Костов е, че отборът много повече иска да изнася топката по земя, да играе с нея още от собствената половина, а не да се изритва напред. Надявам се, че ще се получи интересен мач за феновете и дано Арда победи.

Очаквате ли голяма подкрепа от привържениците, както бе срещу Лудогорец?

– Да, очаквам. Работен ден е, но часът на двубоя 19:30 е удобен да се събере повече публика. Надявам се хората да дойдат и да ни подкрепят, както беше в предишните мачове и да ги зарадваме с хубава игра и победа.

Оставихте следа като треньор и играч на Локомотив Пловдив. Сега предстои дербито срещу Ботев в петък. Какви са очакванията ви за сблъсъка?

– Предстои пореден интригуващ двубой между двата отбора. В последните два мача Ботев победи убедително, тимът вкара много попадения, а плюс за тях е, че Локомотив няма да има гостуваща публика. Надявам се да има повече голове и разбира се, черно-белите, ако могат да победят.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ