Григор Димитров излиза срещу Даниил Медведев на Мастърса от сериите на АТП 1 000 в Париж

7 Dni Sport01.11.2023
Григор Димитров,

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу световния номер 3 Даниил Медведев в мач от втория кръг на “Мастърс”-а в Париж.

Двубоят е насрочен за 12 часа.

Гришо изживява “дежа ву” във френската столица спрямо предишната надпревара във Виена, защото пак трябваше в първи кръг да се справи с 22-рия в световната ранглиста Лоренцо Музети в самото начало.

Въпреки моментен спад в края на втория сет, българинът наложи преимущество с по-голямата си класа и отново елиминира италианеца, а “за награда” пак трябва да срещне Медведев още на толкова ранен етап.

Във Виена руснакът осъществи обрат в три сета, като късен пробив в третата част се оказа решаващ. Това беше шестата му победа от осем мача срещу Димитров, който последно го надви на “Мастърс”-а в Индиън Уелс в края на 2021 година.

От десетте си предишни участия в Париж Гришо има само едно отпадане във втори кръг – в дебюта си през 2012-та. Жребият обаче сега изобщо не беше благосклонен към него, както се случва прекалено често през настоящия сезон – топ ракетата ни постоянно трябваше да играе преди четвъртфиналите срещу Новак Джокович, Карлос Алкарас, Александър Зверев, а сега и два поредни пъти с Медведев.

Неслучайно 10 от 20-те поражения на Григор този сезон са допуснати от съперници в топ 10 на световната ранглиста. Все пак той записа и престижни победи над противници от такъв ранг като Хуберт Хуркач, Тейлър Фриц, Франсис Тиафо, Холгер Руне и Алкарас.

Въпреки това за всички вече е ясно, че българинът се наслаждава на най-силната си година от 2017-а насам, макар да не можа да спечели титла. Той беше най-близо да го направи в Женева, но загуби финала от Николас Джари, а иначе още четири пъти се класира на полуфинали.

Медведев пък миналата седмица загуби драматичен 3-часов финал във Виена от Яник Синер и продължи тенденцията да не успява да защитава титлите си от предходна година.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ