Григор Димитров сам си усложни живота, но стигна до нов сблъсък с Медведев

Григор Димитров,

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров победи италианеца Лоренцо Музети с 6:2; 6:7; 6:3 в мач от първия кръг на тенис турнира в Париж.

Първи сет:

Срещата започна оспорвано и Григор стигна до точка за пробив още при първото подаване на италианеца. Музети обаче неутрализира брейка, а впоследствие поведе с 1:0. Димитров набързо изравни. Музети поведе с 40:0 при своето подаване, след което Димитров реализира две точки. Италианецът обаче успя да вземе подаването си без да влиза в неприятности – 2:1.

Българинът загуби първата точка в четвъртия гейм, а след това спечели следващите осем поредни, за да изравни и направи брейк за 3:2. Григор затвърди пробива си, след като поведе с 30:0, а след това при 40:15 реализира точка за 4:2.

Хасковлията продължи да бъде господар на корта и поведе с 30:0 в седмия гейм. Музети спечели следващите две точки, но след това Димитров не му остави шансове за 5:2. Италианецът спечели първите две точки на осмия гейм. Григор обаче изравни за 30:30, а след това и взе следващите две точки, за да поведе с 1:0.

Втори сет:

Музети прекъсна серията на Димитров в началото на втория сет, след като се наложи на 30, за да поведе с 1:0. Българинът взе своето подаване без особени затруднения. Италианецът поведе с 30:0 при своето подаване, след което допусна спад и позволи на Гришо да спечели следващите четири точки, за да направи нов пробив.

В четвъртия гейм Григор за първи път изпита затруднения при свое подаване. Стигна се до дюс, след който българинът поведе с 3:1. Музети успя да намали на 3:2, след като взе подаването си на 30. В шестия гейм италианецът стигна до две точки за пробив. Григор обаче подобри играта си, стигна до дюс, а след това поведе и с 4:2.

Седмият гейм беше най-дългият от началото на срещата. Димитров стигна до точка за пробив при 40:30. Музети докара нещата до дюс, след което на два пъти не успя да спечели подаването си, но при третия опит все пак го стори. Гришо нямаше проблеми и спечели на 0 своя сервис за 5:3. Деветият гейм вървеше точка за точка, а при 40:30 Димитров имаше мачбол. Българинът обаче не успя да се възползва от нея, а Музети спечели подаването си за 5:4.

Григор подаваше за мача, като при 30:30 Музети стигна до точка за пробив. Последва игра при втори сервис на българина и неговият съперник за първи път успя да го пробие в най-неподходящия момент. Музети намери ритъма си на игра и си осигури поне тайбрек след гейм на 0. Григор също беше безгрешен, за да вкара гейма в тайбрек.

В него италианецът поведе с 3:0, а след това и с 5:1. Лоренцо стигна до четири сетбола при 6:2. Димитров спечели следващите две точки, но сдаде сета със 7:4.

Трети сет:

Григор започна третия сет с 30:0, след което Музети изравни. Хасковлията стигна до 1:0 след два добри сервиса, които затрудниха италианеца. Гришо стигна до дюс във втория гейм, след което на два пъти имаше брейкбол, а едва в третия успя да стигна до пробив за 2:0. Последва бърз сервис гейм на българина и 3:0.

Музети намали пасива си на 3:1 след гейм на 0. Димитров продължи да бъде солиден при свой сервис и отново не даде шанс на съперника за 4:1. Музети отново беше солиден при своето подаване и поведе с 40:0. Григор слечели следващата точка, а след това италианецът взе гейма за 4:2. Гришо поведе с 5:2 след нов гейм на 0.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ