Милчо Ангелов заби пети гол в Румъния

Милчо Ангелов

Българският нападател Милчо Ангелов вкара петия си гол от началото на сезона в румънската Втора лига, като този път беше точен от дузпа за успеха на Арджеш (Питещ) с 2:0 при гостуването на ФК Бузъу.

Ангелов откри резултата в 29-ата минута от дузпа, която беше отсъдена заради игра с ръка на българския бранител на домакините Георги Пашов. Всъщност докосването с ръка от родения в Гоце Делчев бранител беше неволно, тъй като при центриране от ляво топката летеше към лицето му и той в опита си да изчисти с глава, инстинктивно да се предпази, посегна с ръка. Съдията обаче посочи 11-метровата точка и Милчо Ангелов вкара петото си попадение за сезона. Пет минути по-късно Георги Пашов беше заменен заради разтежение.

Българинът игра 60 минути, след което беше заменен от Богдан Русу. А в последната минута на срещата реферът даде още една дузпа за гостите от Арджеш, превърната в гол именно от Русу. Милчо Ангелов кара своя трети сезон в румънската Втора лига, като преди това носеше година и половина екипа на ФК Брашов.

Това е едва трета победа за Арджеш в 11 мача от началото на сезона и с 15 точки те заемат чак 12-о място, крайно недостатъчно предвид амбициите и бюджета на клуба. Успехът беше и първи за третия треньор на тима в рамките на три месеца – Еуген Нягое. ФК Бузъу остава на 5-а позиция с 18 точки, а изненадващо на първите две места с по 24 пункта са Униря (Слобозия) и Шелимбър 1599.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ