Илиана, спри да си всяка манджа мерудия, на всяка партия държанка! И Наско правиш за смях, и себе си…

7 Dni Sport30.10.2023
payimage-408155

Илиана Раева със сигурност е човек, който разбира много от спорт и организация на спорта! Доказват го резултатите, които постига водената от нея Българска федерация по художествена гимнастика.
Но Илиана Раева има лошия навик да се меси в неща, от които не разбира. Има и лошия навик да се облизва на всяка власт и да сменя любимите си политици като сополиви носни кърпички.

Илиана Раева обожаваше Красен Кралев и Бойко Борисов, които я обгрижваха като принцеса и я подпомогнаха да вземе серия домакинства на световни, европейски първенства и Световни купи. Дори прекалено ги обожаваше, защото патосът, с който пишеше и говореше за тях на моменти беше прекален.

„Нереално е да имаме толкова добър министър“, казваше тя за Кралев.

Помните ли, обаче че преди това Илиана Раева обяви професорката по синтаксис и любовница на тогавашния лидер на ДПС Лютви Местан – Мариана Георгиева за най-добрия спортен министър? Защото й беше отпуснала някой лев. А то жената просто я сложиха спортен министър, защото при разпределянето на порциите не успя да вземе образованието. И основната й работа беше да оправя запетайките в докладните на администрацията.

Раева създаде и партия в опит да стигне до някаква власт. Проект, претърпял пълно фиаско. Още преди ГЕРБ да паднат от власт Илиана Раева направи силен завои към Слави Трифонов и натискаше клубовете да гласуват за него. В силните дни на неговия „Има-няма такъв народ“, изпрати едно от златните си момичета в листите му и тя дори стана за кратко депутат по време на каскадата от избори.

Но пък Радостин Василев – Руди Гела стана министър от въпросната партия и обяви Раева за част от мафията в спорта. Смях в залата…
После Илиана Раева отново се врътна и изведнъж стана Промянаджийка. Слънцето за нея започна да изгрява с образа на Кирил Петков и да залязва с този на Асен Василев. Усетила на къде духа вятъра, през последната година тя се кротна, но в края на предизборната кампания в петкък отново напомни за себе си.
„Най-накрая прочетох нещо и за спорта! Спортът трябва да стане държавна политика!“, написа Раева във фейсбук по отношение обявената безумна програма на правителството за изграждане и ремонт на спортни бази. Програма, която изисква 50% съфинансиране за всеки ремонт и нова база. Условие, непосилно за клубове и федерации. И тук Илиана вероятно е забравила, че беше писаното яйце на българския спорт, като получаваше всичко, което искаше без да й се налага да си мръдне пръста.

Очевидно математиката не е силната й страна и се налага да й кажем, че ако приплаче за нова зала, която струва около 2 млн. лева, тя трябва да извади един. От къде ли ще го вземе?
Както казахме, Илиана Раева разбира от спорт. Но се меси там, където не й е работа. Направи мъжа си Наско Сираков за смях като коментира футбол и управлява Левски. Това и децата със „сини“ фланелки го знаят. С всичките му недостатъци Наско е легенда и мъжкар. И не заслужава жена му да кара феновете да му викат Раев, защото виждат, че е под чехъл.

Вятърът мени посоката си. Илиана Раева е като ветропоказател и се върти по него.
Но има хора, които помнят целият й ветровъртеж. И това не може да продължава вечно… Ротацията в пратвителството идва и тогава вероятно пак ще припознае Борисов и Кралев за любими политици. Защото така е свикнала.

Затова нека Илиана си гледа гимнастиката! Там й е силата! И да остави политиката и футбола на тези, които разбират от тях. Защото мръдне ли в страни започва да излага не само себе си, но и най-близките!


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ