Александър Везенков след великата победа в „НБА“: България имам какво да Ви кажа, чуйте ме

7 Dni Sport30.10.2023
Сакраменто Кингс - ЛА Лейкърс, Александър Везенков

Българският национал Александър Везенков и неговия Сакраменто Кингс победиха Лос Анджелис Лейкърс със 132:127 след продължения в мач от НБА. В третия си мач за „кралете“ MVP на Евролигата за миналия сезон се отчете с 11 точки и 4 борби за 18 минути на паркета.

„Още преди мача казах, че когато се прибера вкъщи и осъзная, че съм играл срещу ЛеБрон, това ще е малко като сън. Знаем кои сме ние, знаем кои са Лейкърс, опитахме се да се борим за 48 минути плюс продължението. Мачът бе с голям интензитет, с много физически контакт, но особено през второто полувреме и последната четвърт успяхме в защита да ограничим техните силни страни в атака и да постигнем победа“, заяви Везенков след мача.

„Работим на тренировка, чакахме те да направят грешка в защита, това се случи и Домас ме видя и вкарахме кош. Баскетболът е игра на грешки, загубени топки, така че просто се възползвахме от това. Играят от 10-12 години и не съм виждал играч (Фокс) да се завърне с контузия толкова бързо. Това показва колко много иска да помогне той да спечелим този мач, защото да печелим трябва да се превърне в навик. Какво да кажа за Малик, той вкара 11 точки в продължението, пое ролята на Де’Арън и вкара стрелбите си. Всички дадоха най-доброто от себе си. Имаме нужда от нашата публика във всеки мач. За нас домакинствата са много важни, искаме да пазим нашия корт, да постигнем максимален брой победи тук“, каза още българският баскетболист.

„Тук баскетболът е различен, скоростта е различна, трябва да се адаптирам и психически. Разбира се, ще има мачове, които няма да са толкова добри, но работя всеки ден, опитвам се да се уча от всички, всеки съвет от играчите и треньорите е много полезен. Искам да се адаптирам възможно най-бързо“, допълни Везенков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ