Вечно дерби в баскетбола, Левски срещу ЦСКА

7 Dni Sport30.10.2023
цска, юноши, баскетбол

Време е за първото за сезона баскетболно Вечно дерби.

Отборите на Левски и ЦСКА излизат един срещу друг в последния мач от програмата на четвъртия кръг в Националната баскетболна лига. Срещата ще се проведе тази вечер от 19:00 часа в столичната зала “Триадица”.

Преди сблъсъка ситуацията във временното класиране е много интересна. Левски е един от двата отбора без загуба в първенството до този момент, след като спечели първите си три мача, докато ЦСКА има актив от две победи и едно поражение на сметката си.

“Сините” направиха впечатляващ старт на сезона и вече могат да се похвалят с първи трофей, след като триумфираха със Суперкупата на България чрез успех над Балкан. Последваха още три последователни успеха за момчетата на Димитър Ангелов – над Черно море, отново Балкан и Берое. Така Левски се превърна в един от водещите отбори в лигата в началото на сезона.

ЦСКА също можеше да влезе в дербито без поражение, ако не бе допуснал грандиозна издънка при домакинството си на Миньор 2015 през миналата седмица. Възпитаниците на Росен Барчовски допуснаха сензационна загуба от перничани със 78:85 в мач, в който липсваха двама от лидерите им – Георги Боянов и Кейлъб Уесън. Преди това “армейците” поставиха силен старт на кампанията с две поредни категорични победи – над Ямбол с 80:62 и над Академик Пловдив с 87:70.

През миналия сезон Левски и ЦСКА се срещнаха общо шест пъти, като ЦСКА записа баланс от 4-2 в своя полза. “Армейците” спечелиха решителните две срещи в плейофната серия между двата тима, но пък от друга страна Левски триумфира с Купата на България, налагайки се именно над своя кръвен враг на финала.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ