Ноа-Сонко Сундберг от Лудогорец е контузен, аржентинец го заменя в схемата

7 Dni Sport28.10.2023
Ноа-Сонко Сундберг,

Лудогорец трябваше да преглътне още един горчив хап след поражението от Фенербахче. Със съмнения за много сериозна контузия от двубоя на „Шукрю Сарачоглу“ е централният защитник Ноа Сонко Сундберг. Бранителят на орлите се строполи на земята след шпагат и грубо нарушение на Мехмет Умут Найир и не успя да доиграе срещата. Това се случи в добавеното време на двубоя. На негово място в игра се появи Франко Русо, а в оставащите минути до края разградчани допуснаха трети гол във вратата си. При това аржентинецът Русо не се намеси особено добре в ситуацията.

Тепърва ще се изяснява какво е състоянието на Сундберг, но той напусна стадиона с патерици. И се очаква да бъде извън игра поне месец. А срокът, в който ще отсъства гамбийският национал, може да се окаже и по-дълъг.

Това е поредната травма в защитната линия на разградчани. С трайна контузия е Диниш Алмейда, а само преди няколко дни след дълго отсъствие се завърна капитанът Антон Недялков.

Сундберг бе привлечен след старта на кампанията от Левски и бързо си спечели титулярно място в Лудогорец. 27-годишният централен защитник има 7 мача за орлите в Първа лига. Той има и 7 двубоя за тима в евротурнирите, като вкара и 1 гол – при гостуването на Астана (1:2).

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ