Никола Цолов ще участва в Гран при на Макао

7 Dni Sport26.10.2023
Screenshot 2023-10-26 at 9.22.46

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов ще участва в 70-ото издание на Гран при на Макао – най-голямото състезание в света за пилоти от Формула 3, GT шампионатите и надпреварите с туристически автомобили. По традиция, най-силните пилоти във Формула 3 се събират в края на годината в Макао, за да се състезават един срещу друг.

Гран при на Макао тази година обхваща два уикенда – от 11-12 до 18-19 ноември, като пилотите от Формула 3 ще се състезават през втория уикенд, а Никола отново ще кара за ART Grand Prix.

„Сигурен съм, че ще е интересно и трудно – коментира Цолов. – Вече започнах да разучавам трасето по улиците на Макао в симулатора и трябва да кажа, че е трудно и технично, много по-трудно от това Монте Карло. Аз нямам много опит на улични трасета, но се уча бързо и знам, че ни очакват трудни условия. В началото на ноември ще работя от два дни на симулатора в отбора, за да мога на науча добре пистата.”

Цолов завърши успешно последните два тестови дни за 2023 във Формула 3 на пистата „Имола”, като най-доброто му класиране беше 4-ото място на италианското трасе.

Автор: „Дспорт“

Снимка: От Официалният Инстаграм профил на Никола Цолов


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ