Бирсент Карагарен: И ние, и Локо Пд можем да се борим за титлата, Томаш е много добър треньор

7 Dni Sport25.10.2023
България - Италия, Бирсент Карагерен

Крилото на ЦСКА 1948 Бирсент Карагарен даде интервю за „Дспорт“ преди домакинския мач срещу бившия му отбор Локомотив Пловдив от 15-ия кръг на efbet Лига. Той заяви, че и двата отбора могат да се борят за титлата, като похвали треньорите Александър Томаш и Николай Панайотов. Карагарен бе категоричен, че ако вкара във вратата на Локомотив, няма да се зарадва.

Започваш все по-често да играеш, в каква форма се чувстваш?

– Чувствам се добре. Има още какво да се желае от мен. Когато отборът побеждава, тогава се чувствам най-добре. Последния мач не успяхме да победим и сме малко разочаровани.

Предстои мач с Локомотив Пловдив, по-специален ли ще е за теб?

– Със сигурност ще е по-специален. Знаете, че съм израснал там. Очаквам интересен двубой между два много силни отбора.

В плюс ли е за Локомотив фактът, че е един от малкото отбори, които не е сменил треньора си

– Със сигурност е плюс. Томаш е много добър треньор по мое мнение. С резултатите доказва, че има добри идеи, Локомотив неслучайно е на първо място и играе много добър футбол.

Поддържаш ли контакт с някои футболисти на Локомотив, какви са спомените ти от престоя там?

– Имам много приятели там, все пак не е минало толкова много време, откакто си тръгнах. Повечето футболисти, с които съм играл, са там.

Ако вкараш, ще се радваш ли?

-Не, със сигурност няма как да се зарадвам, това е отборът, в който съм израснал.

В момента Локомотив е на първо място, според теб има ли шанс за титлата? А вие в борбата ли сте? Разликата до върха не е голяма

– Имат шанс, както и ние, има доста мачове до края. Защо не и двата отбора да се борят за титлата. И двата отбора са доста класни, с доста класни футболисти.

През миналия сезон вкара осем гола, на този етап имаш един, на какво се дължи това и колко попадения си поставяш като цел?

– Винаги искам максимума и да вкарам все повече и повече. Може би нямам толкова шансове за гол в този момент, но се надявам занапред да имам и да помагам на отбора да побеждава.

Какво е чувството да работиш с треньор, който е по-млад от теб (б.а. – Николай Панайотов)?

– В началото ми беше доста странно, но когато се запознахме, той е доста добър човек, има добри идеи, тренировките му не са лоши, доста набляга на агресивността и пресата. Мисля, че му се получава и ако му се даде време, ще бъдем по-добър отбор занапред.

Имахте колебания в един етап от сезона, усещаш ли вече стабилизиране в играта?

– Да, със сигурност се стабилизираме, в последните мачове нямаме загуба, мисля, че играем все по-добре и по-добре. Не можем да вкараме толкова голове, но с времето и с работа и това ще стане.

Какво си пожелаваш в личен, а и отборен аспект?

– Пожелавам си да вкарам колкото се може повече голове и отборът да побеждава колкото е възможно повече, а накрая на сезона да се поздравим с поне един трофей и да играем в Европейските клубни турнири.

Автор: Николай Ганчев / „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ