Лудогорец се променя. Публикуваме новата стратегия на Кирил Домусчиев, която ще се прилага чрез Георги Дерменджиев.

7 Dni Sport24.10.2023
Лудогорец, Георги Домусчиев, Кирил Домусчиев

Куп промени се очаква да направи Георги Дерменджиев при третия си престой начело на “Лудогорец”. От разградския хегемон обявиха, че 68-годишният специалист ще замени уволнения Ивайло Петев. Дерменджиев е получил обаждане от шефовете на “Лудогорец” в неделя след нулевото равенство на тима с “Арда”. Бившият национален селекционер, без да се колебае, приема поканата.

В досегашните си 2 престоя начело на “орлите” Дерменджиев е извеждал тима в 132 мача, в които е записал 77 победи, 30 равенства и 25 загуби във всички турнири.

В щаба на най-успешния треньор в историята на “Лудогорец” влиза и легендата Здравко Здравков. Бившият страж на националния отбор ще бъде треньор на вратарите на тима.

В четвъртък “Лудогорец” гостува на турския гранд “Фенербахче” в трети мач от Лигата на конференциите. При загуба шансовете на родния първенец за продължаване напред в най-новото отроче на УЕФА граничат с нулата.

За срещата с един от емблематичните клубове в южната ни съседка Дерменджиев ще направи наложителни рокади. Роденият в Пловдив специалист не е спирал да следи изявите на отбора, който 2 пъти успя да вкара в групите на Шампионската лига. Очаква се промените да бъдат най-вече в офанзивен план. В последните няколко срещи разградският доминатор има сериозни трудности пред гола.

За сблъсъка с “Фенербахче” от УЕФА изпращат топсъдия. Рефер на двубоя ще е испанецът Гилермо Фернандес. Въпреки че едва от 2 г. получава наряди за срещи в Европа, съдията е смятан за един от най-перспективните в родината си. Фернандес е известен с това, че показва много картони – средно по 5 на мач.

В същото време на стадион “Шюкрю Сарачоглу” се готви истински ад за гостите от България. Турският гранд е абсолютен фаворит в срещата, но въпреки това треньорът на отбора призна, че играчите му няма да подценят родния шампион.

“Гледахме мача, в който допуснаха 7 гола от “Нордшеланд”. Играта обаче не е това, което те могат. Никой не трябва да нарича “Лудогорец” лош или слаб отбор. В четвъртък ще играем срещу много силен отбор, но искаме да вземем три точки пред нашите фенове”, каза преди срещата старши-треньорът на отбора на Фенербахче – Исмаил Картал.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ