Илиян Радулов загуби от Джоел Шверцлер на 1/2 финалите в Чънду, Китай

7 Dni Sport21.10.2023
Илиян Радулов,

Илиян Радулов ще играе срещу Бранко Джурич от Сърбия за третото място на Мастърс турнира на най-добрите осем тенисисти до 18 годишна възраст. Надпреварата се провежда в Чънду, Китай.

Радулов отстъпи на полуфиналите с 3:6, 6:7(4) на Джоел Шверцлер от Австрия. Срещата продължи 1 час и 39 минути, а Илиян имаше преднина от 5:3 във втория сет.

Радулов започна мача с пробив още в първия гейм, но загуби следващите четири гейма за 1:4. До края на сета нови пробиви нямаше и Шверцлер спечели с 6:3.

Българинът изостана с 1:3 във втория сет, но направи страхотна серия и поведе с 5:3. При този резултат Илиян сервира за спечелване на сета, но допусна пробив. До края на сета нови пробиви нямаше и се стигна до тайбрек. В него Шверцлер поведе с 6:4 точки и от първата си възможност затвори мача в своя полза.

Така Шварцлер си върна за загубата от Радулов на полуфиналите на турнира в Пловдив.

В момента Илиян Радулов се намира на осмо място в световната ранглиста за юноши. През тази година Радулов спечели титлите на турнирите от категория J300 в Пловдив и Вашингтон. Илиян стигна и до четвъртфиналите на турнирите от Големия шлем за юноши – Ролан Гарос и Откритото първенство на Австралия.

Българинът спечели и първата си титла за мъже от турнири на ITF. Той триумфира на турнира в Пазарджик през месец май с награден фонд 15 хиляди долара.

Илиян Радулов е вторият българин, който се класира за турнира на осемте най-добри юноши през годината. През 2018 г. Адриан Андреев завърши на трето място.

Автор: „БЛИЦ“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ