„Имам вътрешна информация за ЦСКА, новата „Армия“, Гриша Ганчев и предстоящите процеси“

7 Dni Sport21.10.2023
ЦСКА, Емануел Шакич

Избор на строител и независим надзор е следващата стъпка за ЦСКА, за да стартира реновацията на стадион “Българска армия”.

Строителното разрешително вече е в сила, след като в ДНСК са постъпили само сигнали, но не и жалби.

След този избор се издават актове 1 и 2, които са за откриване на строителна площадка и за нейната ограда. Едва след това ще може да се започне нещо по строежа.

По принцип от клуба смятат да останат до края на календарната година на стадиона си и строежът да започне, когато времето позволява. Според прогнозите декември отново ще е топъл месец, а през януари ще вали сняг. Това обаче не би трябвало да попречи на разчистването на терена.

В ЦСКА са взели и мерки срещу буйните родители на юношите си по време на мачовете. На видно място на входа на стадиона е закачена табела, на която са описани моралът на родителите и играчите на “червените”.

На нея има дори и санкции за нарушаване на нормите, като ако родител започне да дава наставления прекалено силно, детето му пропуска следващия мач. Има и други забавни забрани, които са въведени в клуба.

Голям проблем след началото на реконструкцията на “Българска армия” ще е точно школата, която трябва да се премести на друго място. В момента базата в Панчарево не може да поеме всички отбори, въпреки че това ще е нейното бъдеще.

Заради това се търсят терени в София, където децата и юношите да тренират и да играят мачовете си.

В плановете на ръководството е да се направи и общежитие на Панчарево и да бъдат построени още два терена плюс един с балон в базата, но това ще стане едва след приключването на “Българска армия”.

ЦСКА днес гостува на “Пирин”. Благоевградчани се похвалиха, че са направили ремонт на терена и очакват мача да се играе при перфектни условия.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ