Димитър Бербатов: Ще кажа истината за Кирил Домусчиев и Гриша Ганчев, решението

7 Dni Sport20.10.2023
Димитър Бербатов, Томислав Русев

Кандидатът за президент на Димитър Бербатов каза как мисли, да подходи със собствениците на клубовете, визирайки тези на Лудогорец – Кирил Домусчиев, ЦСКА – Гриша Ганчев и Левски – Наско Сираков.

„Ти не можеш, да им нареждаш. На тези хора, ти не можеш да им нареждаш. Това са бизнесмени, които имат своето его, постижения в това, което правят, личен живот, професионален живот, кариери и така нататъка. Ти отиваш на разговор с тях. Ти отиваш, да ги убедиш, затова, че това, което ще направиш, ще има полза и за тях. Важно е ти да пробваш. Отиваш да им покажеш нужното уважение, да благодаря, давате пари за българския спорт, грижите се, постигате успехи под някаква форма, но нека да вдигнем тези успехи на ново ниво и само заедно, ще може да го направиме. Нали ти отиваш, за да можеш да говориш с тях и да им покажеш визията си, която имаш и ти повече не можеш да направиш от там, но ти си длъжен да го напраивш това цялото. В последствие разбира се, аз съм бил при теб, говорили сме, първенството, трябва да се администрира от ПФЛ, както е навсякъде по света. Нали плавен процес на преход във времето, в който БФС и ПФЛ работят заедно, за да може да се научи правилния процес в ПФЛ и те в един момент да се отделят и те тимовете, да си администрират цялата лига. Да си разпределят парите от тв правата, всичко да си направят бизнес продукт печеливш. Кое е толкова сложно? Тоест те ще печелят, не президента, който и да е на БФС.“

Димитър Бербатов даде своята идея за развитие на футбола в България и като цяло организацията – БФС.

Според кандидата за президент на БФС, трябва да има мандатност и предложи това, да бъдат три мандата, които да бъдат лимит, време, което според Димитър Бербатов е достъчно, да се разбере ставаш ли и можеш ли.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ