Волейболът скочи на Йордан Лечков

7 Dni Sport20.10.2023
Йордан Лечков,

Вълната на недоволство в спорта срещу вицепрезидента на Българския футболен съюз Йордан Лечков се разраства.

Героят от САЩ’94 се превърна в мишена на критики, след като изрази мнение, че проблемът с липсата на успехи през последните години не е свързан само с родния футбол. Той даде като пример и други спортове като борба, волейбол, художествена гимнастика и лека атлетика.

Първа срещу Лечков скочи президентът на Българската федерация по художестве гимнастика Илиана Раева, а след това и борбата. Остра реакция не закъсня и от волейбола.

„Един от най-големите ни футболисти Йордан Лечков говори пълни щуротии и измислици-премислици. Абе, аланкоолу. Ми има Google, бе. Има електронни медии, радиа, телевизии, вестници… Отвори да видиш какво са постигнали художествената гимнастика, какво са постигнали борбата. Шеф на БФС ще коментира волейбола, че нямал успехи също?! Абе, гледай си твоето канче“, написа в социалните мрежи оперативният директор на Национална волейболна лига Христо Апостолов.

„За разлика от националния отбор по футбол, нашите мъже и жени играят редовно на големите форуми. Да, има отслабване, но причините са други. Но пък за разлика от БФС, във волейбола са взети мерки, за да не копаем дъното, както в родния футбол. Къде са подрастващите национални отбори по футбол и виж къде са волейболните? Ползвай Google, пич.“

„Във волейбола ни пука за родните отбори, подрастващи и клубове. Отказахме да позволим неограниченото използване на чужденци. Самите президенти на клубове разбират нуждата от силен български отбор и развитие на подрастващите. До 2028 година на игрището имаме по 4 българчета задължително.“

„От 3 години, такса-картотека за трети чужденец е 10 000 лв, а всеки следващ е с още толкова нагоре. Но на игрището си остават 4 българчета! Пречеше ли да позволим да се картотекират знайни и незнайни волейболисти от Малави, Танганайка, Вирджинските острови на заплати по 300-400 евро, за сметка на българските таланти и да се напълним с чужденци?! Нищо не пречеше. Но умираше волейболът ни. Е, ние ще изплуваме. Бавно, славно, но ще изплуваме и ще се върнем там, където сме били. И вече се вижда брегът. Но българският футбол…?“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ