Паро: Сега е моментът да дръпнем на Лудогорец! Тази титла трябва да се спечели

Аспарух Никодимов,

Легендата на ЦСКА – Аспарух Никодимов – сподели пред „Мач Телеграф” очакванията си за предстоящата среща на ЦСКА-София с Пирин в Благоевград. Той е доволен от факта, че има видимо подобрение в играта на „армейците”. Той сподели, че тимът трябва да набере голям точков актив пред Лудогорец, защото разградчани през зимната пауза по всяка вероятност ще направят сериозна селекция.

„Трябва да се вземе победа над Пирин в Благоевград. Очакванията ми са ЦСКА да вземе трите точки. Там играехме трудно едно време, но те имаха силен отбор. Сега е по-различно. ЦСКА има класата да вземе успеха. Отборът започна да играе по-добре и дано така да продължава. Предполагам, че ако покажат отново тази игра, ще победят. Добрата новина е, че винаги, когато дойде пауза за националите, контузените имат време да се възстановят. Понякога са полезни тези прекъсвания в първенството. От друга страна има играчи, които са навлезли в добра форма и понякога тези дни, когато няма мачове, им се отразяват по отрицателен начин. Губят ритъм и се отпускат, а после пак започват отначало да търсят по-добрата си форма. Важен е първият мач след паузата. Ако загубиш, не е приятно, но ако спечелиш продължаваш с добър ритъм към следващата среща. Важно е ЦСКА да започне след паузата подобаващо”, заяви Аспарух Никодимов.

„ЦСКА трябва да използва това, че Лудогорец не се намира в най-доброто си състояние. Очаквам разградчани през зимата да направят сериозна селекция, а дотогава „армейците” трябва да са спечелили добра преднина като точков актив. Сега е моментът да се дръпне. Трябва да се спечели тази титла, защото дълги години вече се преследва, но не я взимаме. Стигнахме до момент, в който не е толкова важно как играеш, а какво печелиш на терена. Схемата не е от толкова голямо значение. Трябва да диктуваш темпото през цялото време. Важна е класата на играчите. Системата и начинът на игра също са важни, но най-важно е да се раздадат на терена. Ако поне 9 играча дадат 100% от себе си, победата се взима. Винаги има един или двама, които не са на 100%. Когато повечето са стегнати, се стига и до победата. Има подобрение в играта на ЦСКА от момента, когато Нестор Ел Маестро пое отбора. Вижда се ясно с просто око. Дано така и да продължи. Ще им трябва още класа. Това, че не успяха да вземат дербито с Левски, не мисля, че ще се отрази по някакъв начин. Тези мачове със „сините” са съвсем различни и от друго естество. Друга е психологията и са съвсем различни мачове. Тази борба между двата клуба е от години и няма общо с другите срещи от първенството”, завърши Никодимов.

Автор: „КотаСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ