Гордей се България, Илиян Радулов стигна полуфинал на Мастърса за най-добрите до 18 години

7 Dni Sport19.10.2023
Screenshot 2023-10-19 at 16.56.04

Илиян Радулов се класира за полуфиналите на Мастърс турнира на най-добрите осем тенисисти до 18 годишна възраст. Надпреварата се провежда в Чънду, Китай.

Българинът победи И Джоу от Китай с 6:4, 6:7(3), 6:1. Срещата продължи 2 часа и 2 минути. Това е втора поредна победа за Радулов в груповата фаза. С този успех Илиян си осигури и класиране на полуфиналите. В първата си среща Радулов се наложи над Артур Геа от Франция с 6:3, 6:4. Така след първите два мача в групата Илиян и Родриго Пачеко от Мексико имат по две победи и нито едно поражение. Утре двамата ще играят един срещу друг в спор за първота място в групата.

Осемте тенисисти са разпределени в две групи, а първите двама ще се класират за полуфиналите.

Радулов попадна в група „А“ заедно с №2 в световната ранглиста за юноши Родриго Пачеко от Мексико, №12 И Джоу от Китай и №13 Артур Геа от Франция. В група „B“ са №3 в света Ярослав Демин от Русия, №7 Джоел Шверцлер от Австрия, №10 Федерико Чина от Италия и №14 Бранко Джурич от Сърбия.

Радулов направи един пробив и спечели първия сет с 6:4 срещу представителя на домакините. Във втората част Илиян поведе с ранен пробив, но И Джоу успя да го върне и така се стигна до тайбрек. В него Илиян отстъпи с 3-7 точки. Радулов показа по-голямата си класа и спечели убедително третата решаваща част с 6:1.

В момента Илиян Радулов се намира на осмо място в световната ранглиста за юноши. През тази година Радулов спечели титлите на турнирите от категория J300 в Пловдив и Вашингтон. Илиян стигна и до четвъртфиналите на турнирите от Големия шлем за юноши – Ролан Гарос и Australian Open.

Българинът спечели и първата си титла за мъже от турнири на ITF. Той триумфира на турнира в Пазарджик през месец май с награден фонд 15 хиляди долара.

Тенисистът Илиян Радулов е вторият българин, който се класира за турнира на осемте най-добри юноши през годината. През 2018 г. Адриан Андреев завърши на трето място.

Автор: „Дспорт“

Снимка: От Официалният сайт на Българска федерация по тенис


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ